6 évnél régebbi cikk

Tehetséges diákok, figyelem! Ösztöndíjak a köbön!
Fehérvár Médiacentrum fotója
bukosza.zita
Tehetséges diákok, figyelem! Ösztöndíjak a köbön!

Jól jönne egy kis támogatás a tanulmányaidhoz? Szeretnél külföldön tapasztalatot szerezni, fejleszteni a nyelvtudásod vagy esetleg a "Jövő Borásza" lenni? Ha ezek közül bármelyik is igaz rád, ne habozz, és pályázd meg a Campus Mundi, Ujvári János diplomadíj vagy a Borászok Borásza ösztöndíjak valamelyikét!

Ha érzel magadban affinitást, kellő tehetséget és szorgalmat, akkor eljött a te időd! Most három szuper ösztöndíjprogram is a rendelkezésedre áll, neked csak a legtesthezállóbbat kell kiválasztanod. Ha megfelelsz a kritériumoknak, anyagi támogatást nyerhetsz akár külföldi, akár belföldi tanulmányaidhoz is.

Campus Mundi ösztöndíjak

A Campus Mundi Program célja a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének fejlesztése. Ösztöndíjat kínál részképzéshez, szakmai gyakorlathoz és rövid tanulmányúthoz. És miért jó, ha pályázol? Többek között külföldi tapasztalatot szerezhetsz, ami hatalmas előnynek számít a munkaerőpiacon, és sok új lehetőséget tár eléd. Fejlesztheted nyelvtudásod, egy új, interkulturális környezetben kerülsz szembe váratlan helyzetekkel, melyek megoldása ugyancsak számos új tapasztalathoz és élményhez vezet. Nem utolsó sorban pedig egy életre szóló élményben lehet részed, a világ szinte bármely táján!

Mit kínál a Campus Mundi Program?

  • részképzés esetén folyamatos pályázati lehetőség
  • automatikusan +50 pont a tanulmányi eredményre vonatkozóan doktori hallgatók esetén
  • megemelkedett támogatási összegek

Ha érdekel a Campus Mundi program, bővebb információért katt ide.

Ujvári János diplomadíj-pályázat

Végzősök figyelem! Az Ujvári János diplomadíj a 2017/18-as tanévre is pályázatot hirdet! A pályázatra olyan végzős felsőoktatásbeli hallgatók jelentkezését várják, akik diplomamunkájukban teljes mértékben a szellemitulajdon-védelem kérdéseire koncentrálnak. A szakdolgozatban választott témának minimum 10 oldal terjedelemben fel kell tárnia a téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait. 

Öt kategóriában szállhattok versenybe:

  • szabadalom/használatiminta-oltalom
  • védjegyoltalom
  • formatervezésiminta-oltalom
  • szerzői jog
  • szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe

És egy kis extra motiváció: az első helyezett 150 000, a második 125 000, a harmadik díj nyertese pedig 100 000 forintot nyer! 

További részletek ezen az oldalon.

Borászok Borásza ösztöndíj program

Kerestetik a Jövő Borásza. Na persze nem elég "csupán" a tökéletes bor elkészítése iránti vágy, elhivatottság, aktív szociális élet és annak ápolása is szükséges a nyereményhez!

A Vinum Praemium Alapítvány partnerintézményeiben tanuló bármely szőlész-borász szakos hallgató pályázhat, ha: 

  • aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik
  • minimum 4 sikeres lezárt féléve van
  • még nem töltötte be 29. életévét
  • van egy igazolt szüreti részvétele

A pályázat nyertese egy évig viseli a "Jövő Borásza" címet, és akár bruttó 1 millió forintos támogatást is kaphat külföldi szakmai gyakorlatra!

Ez csak néhány feltétel a jelentkezéshez, a teljes listát ide kattintva találod meg. 

Sikeres pályázást kívánunk mindenkinek! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek