5 évnél régebbi cikk

Tizenkétezer ingyen Big Mac érkezik Magyarországra
·Gasztroingyen·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaTizenkétezer ingyen Big Mac érkezik Magyarországra
·Gasztroingyen·Utolsó frissítés: undefined

Ki gondolta volna, hogy idén már ötvenedik szülinapját ünnepli a McDonald's legikonikusabb szendvicse, a Big Mac? Pedig, pedig. A Big Mac félévszázados sikerének köszönhetően az étteremlánc augusztus 2-tól emlékkuponokat (MacCoin) küld szét a nagyvilágba, amelyeket beváltva ingyen Big Machez juthatnak a lelkes mekizők. A MacCoinokból hazánkba is bőven kerül, nyár végétől tizenkétezer kupont szerezhetünk be, így mi is kivehetjük a részünket a szülinapi falatozásból. Kuponokra fel!

A világszerte ikonikusnak számító Big Mac szendvics megalkotásának 50. évfordulója alkalmából a McDonald's augusztus 2-tól piacra dobta a limitált kiadású, fémből készült, egyedi tervezésű MacCoin emlékkuponokat, amelyeket az étteremlánc vendégei több mint 50 országban 2018 végéig válthatnak be egészen zseniális módon: egy MacCoin, egy Big Macet ér.

Az emlékkuponokból összesen 6,2 millió darab került forgalomba. Minden országban más menetrend szerint, így Magyarországon a nyári szezont követően az éttermekben, Facebook-játékok keretében, valamint rendezvényeken juthatnak majd hozzá a rajongók a készlet erejéig. Hazánkban közel tizenkétezer MacCoin kupont ajándékoz vendégeinek az étteremlánc.

A MacCoinok öt egyedi, a Big Mac egy-egy évtizedét szimbolizáló dizájnnal készülnek. Ezek mindegyike az adott korszak képzőművészetéből, zenéjéből és popkultúrájából merít elemeket, míg a MacCoin másik oldala a Big Mac 50. évfordulóját hirdeti.

Magyarországon egyébként kettős jubileum van idén: „Éppen 30 éves a hazai Meki, ezért számunkra az egész év az ünneplés jegyében zajlik” - mondta Horváth Ágnes, a magyarországi McDonald’s ügyvezető igazgatója. Az elmúlt 50 év során legendás ízvilágának köszönhetően a Big Mac óriási népszerűséget és általános elismertséget vívott ki magának, így méltán ünneplik félszázados évfordulóját szerte a világban.

A Big Mac összetevői

- marhahús-pogácsa
- ömlesztett cheddar sajtszelet
- hagymadarabok
- jégsaláta
- kapros savanyú uborka
- Big Mac szósz
- szezámmagos zsemle

Sőt, az évek során a Big Mac olyan globális ikonná is vált, hogy országonkénti árát alapul véve a The Economist létrehozta a Big Mac Indexet, egy közgazdasági mutatót, amellyel évente összehasonlítja a különböző országok valutájának vásárlóerejét.

„Amikor dédapám, Jim Delligatti Uniontownban, a grilljén megalkotta a Big Macet, csak a helyi vendégeknek szeretett volna örömet szerezni" - mondta Nick Delligatti, negyedik generációs McDonald's franchise üzemeltető, Jim Delligatti dédunokája. Majd hozzátette: dédapja, aki augusztus 2-án lenne 100 éves, nagyon büszke lenne arra, hogy a Big Mac szendvics ilyen mély nyomott hagyott az emberekben, és hogy a vendégek ma már a világ bármely pontján jóízűen fogyaszthatják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek