5 évnél régebbi cikk

Megnyitott az Alba Game Corner
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Megnyitott az Alba Game Corner

Messze még az Alba Fehérvár tétmeccseinek sora, ám aki egy jó kosármeccsre vágyik, már most ellátogathat az Alba Regia Sportcsarnokba.

Betoppant ugyanis Fehérvárra is az e-sport világa, az Alba Fehérvár megnyitotta az Alba Game Cornert, mely az e-sport szerelmeseinek fehérvári zarándokhelye lehet a jövőben.

Az e-sport világszinten óriási fejlődésnek indult az elmúlt években, hazánkban a nagy többség azonban még csak ízlelgeti a kifejezést. A mai fiataloknak viszont nem kell bemutatni azt a bizonyos életérzést, melyet az e-sport, jelen esetben az Xbox és az NBA játéksorozat legfrissebb darabja nyújt a játékosok számára.

- Úgy tudom, hogy nincs Magyarországon más olyan sportlétesítmény, legyen szó bármilyen sportágról, ahol lenne ilyen jellegű, e-sporttal kapcsolatos szabadidős lehetőség. A megnyitón ebben a Microsoft hazai képviseletének vezetője is megerősített - árult el Sajni Zóra ötletgazda, az Alba marketing munkatársa.

Az Alba Fehérvárnál majd egy esztendőnyi szervezés előzte meg a Game Corner megnyitását, melyet dr. Cser-Palkovics András polgármester és az Alba csapatkapitánya, Lóránt Péter meccse avatott fel. Maradjunk annyiban, a pontszegény NBA derbi végén Lóránt Péternek kellett gratulálnia.

- Alig találtam a gombokat - mosolygott a vesztes meccs után Lóri. - De nagyon érdekes volt és nagyon tetszik a Game Corner kialakítása, ízléses és szép, gratulálok mindenkinek, aki részt vett benne. Biztos vagyok abban, hogy a fiatalabb generáció nagyon fogja értékelni és talán olyanokat is becsalogat a kosárcsarnokba, akik eddig még nem voltak meccsen. Sajnos nem tudtam nyerni a nyitómeccsen, de el kell ismernem, a polgármester úr most ennyivel jobb volt!

Hazánk egyik legismertebb Youtubere, a kosaras e-játék hazai guruja, Szalay Isti is ellátogatott a Gamer Corner átadójára, sőt, ha már ott volt, az Alba pályáján is megmérette magát.

- Kényelmes a kanapé, nagy a tévé, úgyhogy abszolút jó lett a Game Corner. Olyan otthonos feelingje van, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki! Ami a pályát illeti, az túlzás, hogy jól szokott menni a játék, ráadásul először léptem itt pályára, de nem volt olyan rossz. Nem voltam annyira rossz, mint hittem, hogy leszek.

Az Alba Fehérvár a jövőben komoly programokat szervez a Game Cornerbe, így az érdeklődők már most elkezdhetnek gyakorolni a klub házibajnokságára. A 2018/2019-es kosárlabda szezon megkezdésével az Alba Xbox Kosárlabda Bajnokság is kezdetét veszi, 2018 októberében. A jelentkezés előzetes online regisztrációhoz kötött, mely alapján kihirdetésre kerül a selejtező menetrendje. A végső összecsapásban egy-egy profi kosárlabda játékossal kiegészülve küzdenek meg a döntőbe jutott játékosok az első helyért. A döntőre tavasszal kerül sor, díjátadóval és szurkolói találkozóval, egyéb programokkal egybekötve. A játékszabály, jelentkezés és a Game Corner használatával kapcsolatos minden információ a bajnokság kezdetével az albakosar.hu honlapon érhető el. A Game Corner addig is előzetes regisztrációval látogatható és kipróbálható, ennek menetéről érdemes szintén a klub weboldalán és Facebook oldalán informálódni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek