5 évnél régebbi cikk

Mert a szuperhősök köztünk élnek - Grundfos Családi Napon jártunk
Fehérvár Médiacentrum fotójaMert a szuperhősök köztünk élnek - Grundfos Családi Napon jártunk

Szeptember 15-én, szombaton már sokadik alkalommal rendezték meg a Grundfos Családi Napot, ahol színes programkavalkáddal kedveskedtek a dolgozóknak és családjuknak: fellépett többek között az Anna and the Barbies, ezen kívül pedig főzőversennyel, focikupával és finom falatokkal is várták az érdeklődőket. Mert szuperhős munkatársaknak szuper nap jár!

Mindig is odavoltam a családi rendezvényekért. Igazán meghitt tud lenni, ahogy csapatépítő jelleggel egy cég dolgozói és családjaik összegyűlnek, hogy közösen ünnepeljenek a szürke hétköznapok után. Szeptember 15-én pont ilyen napot hozott tető alá a Grundfos is, amelynek Székesfehérvár adott otthont. Hogy még jobban feldobják a hangulatot, a rendezvény témájának a szuperhősöket tették meg. Mondhatni telitalálat. Mert a hétköznapi hősöknek is, akik nem is annyira hétköznapiak, jár az elismerés és egy kis lazítás.

Érkezésemkor, bár nehéz volt ellenállnom a Streetfood udvarnak és a focipályának, első utam a színpadhoz vezetett, ahol részt vettem a szupertitkos vezetői megnyitón. Meglepetésemre az Animal Cannibals-t találtam a színpadon, akik a tőlük megszokott bohókás stílusban hangolódtak a megnyitóra.

Aztán kezdődött is a hadd el hadd: 10:00-től berobbant Vasember, majd 10:30-tól már az Alma együttes szolgáltatta a talpalávalót, amin kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak. Közben próbáltam vegyülni a tömegben, hogy minél több programot kipróbálhassak. Persze egy időre leragadtam a korábban említett Szuperhős focipályákon, legszívesebben én is rúgtam volna a bőrt, ám első a munka, így tovább folytattam utam a többi sátor felé.

Ahogy láttam a csillámtetoválás abszolút vitte a prímet a gyerekek körében, illetve a két dodgem is szép számmal vonzotta a lurkókat. Nem beszélve az ugrálóvárról és az ügyességi feladatokról, amelyek szintén dobogós helyen végeztek. Hogy tomboljak egy kicsit az Alma Együttes népszerű, Ma van a szülinapom című számára, elindultam visszafele a színpadhoz, ám ezúttal is elterelte valami a figyelmem: már nem tudtam ellenállni a Streetfood sarok ínycsiklandozó falatjainak.

A streetfoodosnál aztán hamburgerek, hot-dogok, grillkolbászok tömkelege várt rám, amelyeken kívül kézműves sörökből, fagylaltokból és kürtöskalácsokból is válogathattak a kilátogatók, így azt kell mondjam, hogy már-már fesztiválhangulat uralkodott a rendezvényen. A nap fő szenzációjaként 15:00-kor fellépett az Anna and the Barbies is, a táncoló és éneklő tömegben pedig minden korosztály képviseltette magát.

Időközben sikerült beszélgetnem Török Lászlóval, a Grundfos ügyvezető igazgatójával, aki elmondta, hogy a Családi Nap hozzátartozik a cég kultúrájához. Nemcsak az ott dolgozók, hanem a családtagjaik is részei a Grundfos-os közösségnek. "Nagyon fontos, hogy a kollégáink, a feleségek, a barátok, barátnők és férjek is megismerjék, munkatársaink hol dolgoznak, milyen környezetben. A Családi Napnak immáron nagyon komoly hagyománya van, a Grundfos 18 éve foglalkozik gyártással Magyarországon, és a kezdetektől fogva úgy döntöttünk, hogy megszervezzük ezeket az összejöveteleket. Eleinte minden évben volt, ám amióta ilyen fesztiváljellegűre nőtte ki magát a program, azóta kétévente Családi Napot, a köztes években pedig Dolgozói Napot rendezünk."

Az idei Grundfos Családi Napot a szuperhősök köré szervezték, amelynek a legfőbb oka a vállalat növekedése volt. "Ez egy komoly feladat, amelyhez komoly teljesítményre volt szükség a dolgozók részéről is. Innen jött az az ötlet, hogy ha már adott a szuper teljesítmény, akkor a Családi Nap is legyen szuperhősös, mert aki az elmúlt másfél-két évben velünk együtt dolgozott, az valahol egy szuperhős." 

Összességében nagyon jól éreztem magam a Grundfos Családi Napon, és ahogy láttam, ugyanezt mondhattam el a kilátogató hősökről és családjaikról is, ugyanis amerre csak néztem, csillogó szemekkel találkoztam. Ténylegesen az önfeledt szórakozásról szólt ez a nap, amelyből mindenki kivette a részét.

Ha többet szeretnél megtudni a Családi Napról, illetve magáról a Grundfos-ról, akkor látogass el a hivatalos honlapra: www.grundfos.hu.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek