5 évnél régebbi cikk

Minden, ami a lábat illeti, avagy harisnyatrend 2018 ősz-tél
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Minden, ami a lábat illeti, avagy harisnyatrend 2018 ősz-tél

A harisnya igazi imádom vagy utálom darab, egyszerűen nincsen köztes állapot. Az idei őszi-téli trend azonban egyértelműen arra hajt, hogy mind többen lépjenek át az imádói oldalra.

Gyerekként utáltam a harisnyát, és csak hatalmas szenvedések árán lehetett rám imádkozni. Aztán felnőttként igyekeztem megbarátkozni vele, hiszen vannak helyzetek, amikor egyszerűen elkerülhetetlen a viselése, sőt, egy jól megválasztott darab nagyon is előnyösen hat például az alakunk formálására. Az átmeneti, illetve a hideg időszakokban, pedig majdhogynem kötelező darabja gardróbunknak.

Mondjuk ahhoz, hogy megkedveljem a harisnyát az is nagyban hozzájárult, hogy mostanra végre elfelejthetem a gyerekkori rémálmot: a csúszkálást, húzogatást, valamint a szúrós érzést, hiszen az idő előrehaladtával a fazonok és az alapanyagok vonatkozásában is sokat változott a kínálat, természetesen, pozitív irányban.

Mostanra pedig már nemcsak mint funkcionális ruhadarabra, hanem öltözékünk fontos kiegészítőjeként is tekintünk a harisnyákra és a zoknikra is. A választék pedig mostanra hatalmas, sőt, komplett üzletek szakosodtak rá, így természetesen itt is érezhető az aktuális divat hatása ugyanúgy, mint bármely más ruhadarabon, lábbelin, vagy kiegészítőn.

1. Általános iránymutatás a harisnyavásárláshoz

A hűvös, őszi idő közeledtével előkerülnek a harisnyák és a zoknik is, de mielőtt lázasan elkezdenénk felvásárolni a hozzánk legközelebb eső üzletben fellelhető kínálatot, adok néhány tanácsot, tippet:

Színek, minták:

Ezt is, mint az öltözködés többi területét mindenképpen kezdjük az alapdarabokkal. Tehát nem hiányozhat a ruhatárunkból az örök divat fekete, valamint a testszínű verzió sem. Hogy az anyaguk áttetsző vagy sűrűszövésű szinte mindegy. Ez az a két szín, ami szinte mindenhez passzol és tökéletesen elegáns, valamint igényes kiegészítője a megjelenésünknek. Ezen felül aztán bátran jöhetnek a színes, mintás verziók, amelyeknél csak arra kell ügyelnünk, hogy minden esetben passzoljon az öltözékünkhöz (minden darabhoz).

Anyagok:

Vásárlás előtt mindenképpen ajánlott megnézni a zoknik és harisnyák alapanyagát is, hiszen a vizualitás mellett nagyon fontos a kényelem és a praktikum is. Egy jól megválasztott darab sok kellemetlenségtől kímél meg minket. Ki ne futott volna már bele olyan zokniba vagy harisnyába, amelytől elviselhetetlenül viszketett a bőre, vagy nagyon izzadt viselésekor.

A mai harisnyakínálat egyik legnépszerűbb szereplői az alakformáló darabok, avagy jöhet egy kis optikai tunning. Némi fenékemelés, illetve hasleszorítás, és máris rengeteget javítottunk a megjelenésünkön. Ehhez azonban nem kell azonnal plasztikai sebészhez rohannunk, hiszen az apróbb problémákat könnyedén tudja orvosolni egy megfelelő méretű és kivitelű harisnyanadrág.

Én abszolút ajánlom, hiszen tényleg nagyon praktikus. Az alkalmi öltözékek esetén majdhogynem kötelező, de a hétköznapokban is remek szolgálatot tehetnek. Tény, hogy nem a legolcsóbbak, de minden forintot megér, és aki már egyszer kipróbálta, soha nem mond le róla, azt garantálom!

Méret:

Az utolsó és egyben legfontosabb tanács, hogy mindig a megfelelő méretet válasszuk. Ne csináljunk belőle hiúsági kérdést, hiszen egy kicsi harisnyánál kevés kényelmetlenebb dolog létezik ezen a világon. 

Akik ritkábban vásárolnak harisnyanadrágot, nem biztos, hogy pontosan tudják a méretüket. Ilyenkor ne habozzunk, és bátran kérjük az eladók segítségét, hisz a nagy termékismeretüknek köszönhetően garantáltan tudnak segíteni. Fontos, hogy a harisnya ne legyen se túl szoros, se túl laza, mert egyik verzió se valami igényes, és főleg nem kényelmes.

2. Színek, minták előnyben

Ahogyan azt a divat többi területén már megtapasztalhattuk, a harisnyák és a zoknik esetében is abszolút favoritok a színes és mintás verziók. Olyannyira, hogy egy-egy visszafogottabb basic szettet szinte kötelező feldobni valamilyen extrém darabbal. Na, de nézzük a konkrétumokat: idén télen mindenképpen jöhet a piros, a portói/bordó, sárga, kék vagy éppen zöld szín. 

A minták is jöhetnek, hiszen általuk egy kicsit extrémebb lehet a megjelenésünk. Aki pedig igazán szexi és nőies szeretne lenni, annak ajánlom a neccharisnyát. A színekkel és a mintákkal ugyanakkor a teltebb lányok óvatosan bánjanak, nekik inkább a klasszikus, fekete vagy kék verzió ajánlott.

 

3. Kiegészítők, dekorelemek

A harisnyanadrágok mellett a boka-, a térdzoknik, illetve a combfixek is hódítanak. A rövid zoknikhoz nyugodtan válasszunk olyan nadrágot, ami látni engedi azt. Ennél a kategóriánál a dekorációs lehetőségek tárháza végtelen, hiszen jöhetnek a gyöngyök, a pomponok, a masnik, az ezüst szálak és minden, ami csak megtalálható az idei divatpalettán.

4. Leggins? Naná!

A harisnyák mellett ilyenkor az ősszel a leggingsek is tarolnak, hiszen egy hidegebb napon tökéletes választás lehet egy kényelmes és vastagabb kivitel, kiegészítve egy hosszabb pulóverrel, esetleg egy csizmával vagy bakanccsal. Fontos, hogy a leggings nem nadrág, ezét minden esetben hosszabb felsőrésszel viseld!

5.  Zokni trendek

Abszolút tévhit a zoknival kapcsolatban, hogy csak a praktikumot és a kényelmet hivatott szolgálni. Azon túlmenően, hogy nem izzadunk bele, illetve nem töri fel a lábunkat cipő, esetleg télen nem fagyunk meg, még igen komoly esztétikai értékkel is bír hölgyeknél és uraknál egyaránt.

Az urak is nyugodtan válasszanak mintás és színes verziókat, akár még elegáns megjelenéshez is. Egy dologra azonban mindig figyelni kell: a zokni hosszát úgy kell megválasztani, hogy abból ne látsszon ki a bőr. A hölgyeknél nagy kedvenc a térd-, illetve combzokni, ami egy szoknyával, vagy sorttal tökéletesen mutat. Nagyon vagány és abszolút szexi.

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a harisnyákkal vagy zoknikkal kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek