5 évnél régebbi cikk

Legyél stílusos az átmeneti időszakban is!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Legyél stílusos az átmeneti időszakban is!

Leszámítva az elmúlt napok monszunesőit, az időjárás még a szebbik arcát mutatja számunkra, de ettől függetlenül azért már szembesülnünk kellett azzal a problémával, hogy mit vegyünk fel, ha reggel hideg, délben pedig már meleg van?!

A reggel hideg, délben meleg problémára egyetlen, jól bevált megoldás megoldás van csupán: a réteges öltözködés. Ám ebben az esetben azt sajnos nem spórolhatod meg, hogy délután ezt-azt a kezedben vagy a táskádban cipelj, de ha okosan választod meg a ruháidat, reggel sem fogsz fázni, nappal sem lesz meleged, és mindegy, hogy valamit le- vagy felveszel, mindenképpen jól fogsz kinézni. Annak érdekében, hogy a meghűlést is elkerüld, és stílusos is legyél, összeszedtem néhány hasznos tippet, ami szerintem jól fog jönni az elkövetkező hetekben.

Mindenekelőtt azonban fontos tisztázni azt, hogy hiába éljük azt az időszakot, amikor szinte minden mindennel viselhető - olyannyira, hogy még a különböző minták is nyugodtan keveredhetnek egymással -, mindez csak akkor működik, ha a jó ízlés határain belül maradunk, valamint betartjuk a kevesebb, néha több aranyszabályt. Nem titkolom, ehhez azért kell némi stílusérzék, valamint egymással jól kombinálható ruhadarabok is. A réteges öltözködés jó kis feladat, persze csak akkor, ha ismered a játékszabályokat.

1. lépés: Kezdjük egy könnyű alapdarabbal!

Lehet ez egy farmering, egy fehér ing, esetleg egy basic póló, netán egy nyári ruha vagy bármi, amit szívesen viselsz. A másik fontos szempont, hogy kényelmes, könnyű anyagból legyen a választott ruhadarab, valamint a lehető legsemlegesebb színű, hiszen így sokkal könnyebb dolgod lesz a későbbiekben. 

2. lépés: Jöhet a meghatározó második réteg

A második réteg alakítja ki a további színek, minták, anyagok sorsát, ezáltal az outfit stílusát. Hiszen nem mindegy, hogy fehér blúz fölé pulóvert vagy csinos blézert húzunk. Az sem probléma, ha ez a réteg nem túl vastag, hiszen annyira azért nincs hideg. Sőt, itt még a testet követő fazon sem hátrány, de azért semmiképpen sem szabad ránk tapadnia teljesen.

3. lépés: Nyitott kabát, vagy valami egészen más

Ilyen lehet például az idén ősszel továbbra is kötelező darabnak számító bomber vagy bőrdzseki, de tökéletes választás lehet egy trench coat (ballonkabát), esetleg egy farmerdzseki is. Ez persze azt feltételezi, hogy nem egy réteg van a kabát alatt, hanem akár több is. Arra mindenképpen ügyelj, hogy a szettnek kabáttal és kabát nélkül is működnie kell, hiszen az kerül le legelőször.

4. lépés: Átmeneti cipő, avagy minden, ami a lábat illeti

Ilyenkor a legtökéletesebb választás a könnyed anyagból készült mokaszin vagy loafer, esetleg egy slipon. A hűvös reggeleket vékony harisnyával vagy zoknival tudod átvészelni, amit napközben, ha úgy alakul, akár le is vehetsz. Aki esetleg a sportosabb megjelenés híve, nyugodtan válasszon egy vagány sportcipőt vagy dorkót, hiszen az is garantáltan telitalálat.

A nőiesebb vonal képviselőinek a klasszikus körömcipők mellett a vékony csizmákat ajánlom akár boka, akár hosszú kivitelben. A lényeg, hogy a lábbeli összhangban legyen az öltözék többi részével.

5. lépés: Az ördög a részletekben lakozik, avagy a kiegészítőkről ilyenkor se feledkezz meg!

Az utolsó, ámde nagyon is hangsúlyos "rétegként" koronázd meg az összeállításod jól megválasztott és összehangolt kiegészítőkkel. Idén hatalmas népszerűségnek örvendenek a fejfedők, amelyek tökéletesek arra, hogy feldobják szinte valamennyi szettet, de emellett a kendőkről, övekről, sálakról, táskákról, valamint az arcformátokhoz illő napszemüvegről és nem utolsó sorban a bizsukról se feledkezz meg.

Még néhány tipp:

  • A rétegek sose legyenek teljes takarásban, ne viselj egyszerre ugyanolyan hosszú ruhákat, a blúz pedig mindenképpen lógjon ki a pulcsi alól.
  • Ha nem vagy biztos magadban, akkor ne akarj egyből mintákat és színeket is keverni. Izgalmas lehet a hatás akkor is, ha egy színt választasz ki és a különböző textúrákat kevered. Például a kötöttet a bőrrel, és a pamuttal.
  • A semleges színek azért jók, mert a végén egy hangsúlyos kiegészítővel "robbantani" tudsz.
  • Most még bevetheted a nyári ruhadarabokat is, mielőtt a gardróbrendezés miatt a magasabban lévő polcra kerülnek. A könnyű anyagú sortot vagy ruhát igenis arra találták ki, hogy ősszel is viseljétek, persze csak jó időben.

És egy jó tanács a végére: mielőtt kilépsz az utcára, nézz a tükörbe (lehetőleg egész alakosba) és szerintem egy kiegészítőt mindenképpen vegyél le magadról!

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a réteges öltözködéssel kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek