5 évnél régebbi cikk

A világ legfurcsább karácsonyfái
A világ legfurcsább karácsonyfái

Láttál már biciklikerekekből összeeszkábált "karácsonyfát"? És ez még csak nem is a legmeghökkentőbb tákolmány, amit fenyőalakba halmoztak fel az emberek a nagyvilágban. Ötletes, furcsa, meglepő vagy egyenesen ronda alkotások - ezt döntse el mindenki a saját ízlése szerint. Rendhagyó karácsonyfa körképünk következik.

Karácsonykor sem mindenki vágyik fenyőillatra, díszekben pompázó örökzöld ágakra, ez tény. Mégis megdöbbentő, mi mindenből képesek fenyőfát építeni otthonukban, köztereken vagy a munkahelyükön az emberek. Ha "grincshangulatban" vagy, különösen szórakoztató lesz az alábbi képösszeállítás. Persze azért akad köztük egészen ünnepélyes hangulatú is. 

A sörösüveg-fa

A zöld üveg szinte kínálja magát, hogy piros masnit kössünk a tetejére - és máris kész a hagyományos színkombináció. Az ehhez a fához szükséges negyvenkét üveg sör elfogyasztása pedig nem is olyan lehetetlen feladat néhány hét - vagy egyetlen házibuli alatt... Az újrahasznosítás egyedi formája.

A borosdugó-fa

Tulajdonképpen még látványos is dekorációnak a színesre festett parafadugókból álló hmmm...akármi. Nagy jóindulattal látjuk benne a fenyőfát, és nem mondjuk egy sima piramist. Ragasztópisztoly-rajongóknak kötelező.

 A könyv-fa

 Ha elegendő zöld könyv van otthon, máris nekikezdhetünk a könyv karácsonyfa építésének. Minimalistáknak való, az ünnepi hangulatra távolról sem emlékeztet.

 A masni-fa

Na, ez tipikus kézműves foglalkozásra való darab! Ajándéknak tökéletes, mondjuk asztali dekoráció gyanánt. De ennyi és nem több: az igazi karácsonyfát helyettesíteni vele mindenképpen illúzióromboló. 

A sushi-fa

Ínycsiklandó? Vagy inkább gusztustalan? Néhány óra elteltével már biztosan az utóbbi. Legalábbis ha az eredeti recept szerint, nyers hal töltelékkel bélelték a kis tekercseket, akkor igen hamar orrfacsaró bűzt fog majd árasztani egy ilyen építmény. Szóval ha egy étteremben szánták vendégcsalogatónak, akkor nem biztos, hogy jó ötlet. Egyébként viszont elismerésre méltóan precízen építették fel és nagyon látványos lett a végeredmény.

A cd-fa

Halpikkelyekre emlékeztető cd-borítás egy kúpon: jópofán néz ki és biztos, hogy figyelemfelkeltő. Ha egy gömböt borítottak volna be vele, igazából tök jó szilveszteri dekoráció lenne. Karácsonyfa gyanánt már kevésbé szívderítő. Mindenesetre feltűnő és még csillog is.

A szék-fa

Az ízléstelenségi lista abszolút toplistása ez a székekből összetákolt építmény, ami jó eséllyel még balesetveszélyes is. Hogy mi  okból épülhetett, rejtély, mert nem úgy tűnik, mintha fáznának és tüzet kéne rakni...

A bicikli-fa

A kivilágításnak köszönhetően ez az egyik legkarácsonyibb "műfenyő", amit eme összeállításunkban mutatni tudunk nektek. És ha akad valahol a közelben egy cirkuszi artista, akár még fel is pattanhat a tetejére. Mindenesetre a nézelődők helyében mi nem mennénk túl közel hozzá, mert nem tűnik éppen stabilnak.

A dísztárcsa-fa

Megint csak a tetején lévő csillag az, ami segít emlékezni arra, hogy nem a szeméttelepen járunk. Munka mindenesetre van benne, mire ilyen viszonylag szabályosan összerakták ezt a nagy halom dísztárcsát fenyő (?) alakban. Valakinek biztos ez is csalogató. 

 

 

A plüssmaci-fa

Vajon mire számítottak ebben az intézményben, aminek  - úgy első ránézésre - az előcsarnokában felállították ezt a plüssmackókból tornyozott karácsonyfát? Akár könyvtárról, iskoláról, vagy bármilyen gyerekekkel kapcsolatos létesítményről is beszélünk, esélyes, hogy az első gyerekcsoport, aki beteszi ide a lábát, ráveti majd magát az építményre, és játszani szeretne a mackókkal. Így a nyakuknál fellógatva egyébként is elég ijesztően néznek ki.

Borítókép: youtube.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek