4 évnél régebbi cikk

Kellemetlen hasonlóság: fehérvári magánlakást hívogatnak a NAV helyett
Kellemetlen hasonlóság: fehérvári magánlakást hívogatnak a NAV helyett

Figyelmetlenség miatt rengetegszer tévesen csörög a telefon az egyik tóvárosi lakásban. A nyugdíjas asszony telefonszáma hasonlít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) infóvonalára, emiatt adóbevallási időszakban sokan próbálnak tőle segítséget kérni.

Csurgai Horváth Valéria minden nap gyanakodva veszi fel a telefont, ugyanis van, hogy naponta tíz téves hívás is befut hozzá. Mikor a Fehérvár Televízió stábja ott járt, akkor is megcsörrent a telefon, és bizony ismételten egy eltévedt ügyfél érdeklődött nála. Az asszony mizériája 2017-ben indult, amikor is létrehozták az a Nemzeti Adó- és Vámhivatal infóvonalát: a két telefonszám ugyanis igencsak hasonlít egymásra.

Az asszony rájött, hogy miért is történik a keveredés: a hivatal infóvonala bár több számjegyű, mint egy lakossági vonal, ha azt hagyományos készülékről tárcsázzák, elhagyják a 06-os előtétet, akkor nem a NAV-nál, hanem a tóvárosi lakásban fog csörögni. Ez azért van, mert a körzetszámot nem kell beütni, és 6 számjegy leütése után a telefon már ki is csöng, hiába nyomjuk tovább a gombokat. 

"Volt, hogy egy nap tízen hívtak. A sok ember a 80-as hívószám elé nem teszi a plusz 36-ot vagy a 06-ot, mint ahogy a mobiltársaságok számai elé. Ebből van az, hogy félreértések történnek, hogy nem azt hívják, akit akarnak, és így nem tudják elintézni a dolgukat" - mesélte Csurgai Horváth Valéria.

A hölgy igyekszik türelmesen tájékoztatni a panaszos ügyfeleket, de már most aggodalommal tölti el, hogy a következő időszakban hányan tárcsázzák félre a hivatali zöldszámot. Fontos, ha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal infóvonalát hívja bárki, akkor az alább látható módon tárcsázzon, azaz a 06-os előtag után a 80-as hívószámot üsse, majd a többit. Ha ez elmarad, akkor nem a NAV-nál, hanem a magánlakásban csörög majd a telefon.

NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszer: 06-80/20-21-22
Borítókép: Zsiday Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek