5 évnél régebbi cikk

2019 trendszínei - fantasztikus tónusokkal készül a Pantone
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
2019 trendszínei - fantasztikus tónusokkal készül a Pantone

Azt már tudjuk, hogy a Living Coral fantázianévre keresztelt szín lett a befutó az idei évben, de nem csak ez az egyetlen árnyalat, ami 2019-ben kihagyhatatlan lesz.

A Pantone Intézet az eddig megszokott rendszernek megfelelően idén meghatározta az idei év „hivatalos” trendszínét, amely irányadó a divatvilág, a szépségipar, a lakberendezés és technika világában is. A 2018-as vibráló és intenzív ultraibolya, valamint a 2017-es levélzöld után 2019-ben a Living Coral fantázianévre keresztelt szín lett a befutó.

Az amerikai nagyvállalat sajtóközleménye szerint ez az árnyalat a kaleidoszkópszerűen pompázó korallzátonyokat idézi. Energikus tónus, az öröm és az optimizmus színe, ami a természetes környezetében éppolyan jól mutat, mint egy mobiltelefon, vagy egy laptop kijelzőjén. Ebben a modern, felgyorsult világban, nyugalmat és magabiztosságot közvetít.

Sokan sokféleképpen igyekeznek magyarázni a választás jogosságát, akadnak például, akik a környezetvédelem oldaláról közelítik meg a kérdést, vagyis azt mondják, hogy ezzel akár a korallfehéredés jelenségére is rá lehet irányítani a fókuszt. Hiszen komolyan fenn áll a veszély, hogy az óceánok, és tengerek hőmérsékletének emelkedése miatt a korallok teljesen elhalnak, vagyis elveszítik a gyönyörű és jellegzetes árnyalatukat, és kifehérednek.

Azt azonban fontos elmondani, hogy a Living Coral, nem most debütál, hiszen a legnagyobb divatházak már az 50-es években szerepeltették azt kollekcióikban. Ezt követően azonban viszonylag hosszú szünet következett, hiszen a 80-as években került újra előtérbe, majd ismét hosszú mellőzöttség következett, és csak 2010 környékén találkozhattunk vele ismét, azóta viszont szinte folyamatosan jelen volt, még ha csak epizód szerepek erejéig is. Idén azonban eljött a várva várt premier, és ez a tónus is megkapja azt a figyelmet, amit megérdemel.

Ugyanakkor nemcsak ez az egyetlen árnyalat uralja majd 2019-et, hiszen vannak olyan további trendszínek, amiket nem hagyhatunk ki. A most következő színek mindegyike olyan tónus, ami egész évben fantasztikusan mutat majd, és nem csak a divatban, illetve a szépségiparban, hanem a lakberendezésben vagy a technikai eszközök világába is biztosan megjelenik.

PRINCESS BLUE

A királykéknek igazán elegáns árnyalata a Princess Blue, ami valami megmagyarázhatatlan ok miatt mindenkiből „tiszteletet” vált ki. Éppen ezért csak olyan környezetben használjuk, ahol ez a hatás érvényesülni tud. Kiválóan társítható szinte minden színnel, a vibráló, intenzív elemekkel ugyanúgy, mint a visszafogottakkal.

PEPPER STEM

Az érett kapribogyó árnyalat szintén egy igazi csoda, ami elsősorban ősz típusokon mutat igazán, ám nem kizárólagosan az ő színűk. Jó szívvel ajánlom a többieknek is a kísérletezés izgalmát.

MANGO MOJITO

Egy biztos, azt kijelenthetjük, hogy a nyár típusokat abszolút elkényezteti a Pantone 2019-ben. Ez a meleg mangó sárga teli találat lehet a tavasz és a nyár típusoknak egyaránt, akár önállóan, akár valamihez társítva.

FIESTA

Egy perzselően izzó piros, ami sokak szerint a szezon „best of” darabja lesz. A Fiestát elsősorban a tavasz típusoknak ajánlom.

TURMERIC

Újabb fantasztikusan meleg árnyalat, ami egészen biztosan a mesés kelet izgalmas és egzotikus világába repít majd minket, ha csak megpillantjuk.

PINK PEACOCK

Erőteljes, vibrálóan élénk fukszia tónus a Pink Peacock, ami a tél típusok abszolút aduásza lehet. Ugyanakkor rajtuk kívül mindenki másnak is érdemes kacérkodni vele.

SWEET LILAC

A Sweet Lilac igazi selyemcukor árnyalat, a valódi csajos hölgyek kedvence, „Barbie baba típusok előnyben” jeligével. A nyár típusoknak ajánlom elsősorban, de bárki bátran viselheti majd, akinek ez a hangulat közel áll a szívéhez, no és persze az egyéniségéhez.

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a színekkel kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek