5 évnél régebbi cikk

Újabb fehérvári énekes versenyben az eurovíziós szereplésért: Orsovai Renáta A Dalban
Fehérvár Médiacentrum fotója
mediaklikk.hu
Újabb fehérvári énekes versenyben az eurovíziós szereplésért: Orsovai Renáta A Dalban

A székesfehérvári Orsovai Renáta is részt vett A Dal 2019 első előválogatóján: a rapper Deniz zenekarában énekelve kelt versenyre a 2019-es eurovíziós szereplésért. Renáta részt vett már a Fehérvár Hangjában és egy országos tehetségkutatóban, a Rising Starban is, most pedig ismét szurkolhatunk neki.

Rizner Dénes, művésznevén Deniz A Dal 2019-ben első alkalommal mutatja meg a nagyérdeműnek, hogy a rapnek helye van a verseny színpadán. A többszörös Fonogram díjas, országszerte ismert rapper ismét rímbe szedte a gondolatait az Ide várnak vissza című dalában, amit a legjobb 30 között ismerhettünk meg. A zenekar tagjai: Deniz, Frimmel Jakab, Bensó Pál, Kóródi Tamás, Domonkos Gábor és Orsovai Renáta.

Daluk, az Ide várnak vissza a legtöbb közönségszavazatot kapva jutott tovább A Dal január 19-i első előválogatóján.

A Dal című tehetségkutató az Eurovízió előszobája, a győztes dal képviselheti hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, Tel-Avivban, Izraelben.

Nem az első eset, hogy fehérvári gyökerekkel rendelkező énekesnek szurkolhatunk A Dalban: tavaly Siklósi Örs, és zenekara az AWS képviselhette hazánkat Portugáliában, ahol nagy közönségkedvencnek számítottak, és végül a 21. helyezést érték el.

A fehérvári közönség örömére ismét egy helybéli lánynak szurkolhatunk A Dalban. Orsovai Renáta részt vett már korábban A Fehérvár Hangjában, és tavaly megmérettette magát A Dalban is:

"Nem tudunk eléggé hálásak lenni a közönségnek, ahogy ezt már Denizzel több platformon is kijelentettük" - mondta Renáta a Vörösmarty Rádió adásában. - "Nagyon jól esett, hogy ilyen mértékben támogattak minket. Reméljük, hogy még sokáig velünk lesznek, és nem fogunk csalódást okozni. Még hátravan két előválogató szombatonként, utána áll majd össze a legjobb tizennyolc előadó mezőnye. Ezt követően lehet majd ismét látni bennünket a képernyőn február végén, és akkor lehet majd ismét szavazni ránk, hogy a nyolcas döntőbe is bejuthassunk. Addig még van lehetőségünk csiszolgatni a produkciónkon."

Deniz és Renáta szerepléséről még több részletet ebben a videóban a láthattok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek