5 évnél régebbi cikk

Fehérvári zenészért szurkolhatunk az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjében
·ZeneEurovízió·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/awszenekar
Fehérvári zenészért szurkolhatunk az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjében
·ZeneEurovízió·Utolsó frissítés: undefined

Bejutott a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a magyar AWS zenekar. Frontemberük, Siklósi Örs székesfehérvári, így ha szavazni nem is tudunk rájuk, drukkolni mindenképpen ajánlott a győzelmükért!

Május 10-én este tartották a portugáliai Lisszabonban az idei Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét. Fehérvár szempontjából is nagy tétje volt az estének: itt derült ki ugyanis, hogy a Magyarországról induló zenekar is bekerült a verseny végső döntőjébe. És ahogy arról már mi is beszámoltunk korábban, az AWS metálzenekar énekese székesfehérvári.

A fiatal zenészek sikere tehát városunk büszkesége is, és érdemes minél többen szurkolni nekik a fesztivál május 12-i döntőjében.

Szintén szót ejtettünk már arról is, hogy a dal szövegét Siklósi Örs az édesapja, Siklósi Gyula régészprofesszor elvesztéséről írta. Bár a helyszínen a fesztivál közönségének nagy része természetesen nem érthette a magyar szavakat, a dal mégis tömegeket ragadott magával. Ahogy a Duna Televízió helyszínen tartózkodó riporterei megfogalmazták: a Viszlát nyár már külön fogalom lett Lisszabonban:

A 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntője május 12-én szombaton este 21 órakor lesz, a lisszaboni Altice Arénában. Az élő közvetítést A Duna Televízióban követhetjük.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek