5 évnél régebbi cikk

Tíz vágyfokozó fűszer Valentin-napra
Fehérvár Médiacentrum fotója
narod.ba
Tíz vágyfokozó fűszer Valentin-napra

Ha ezekkel a fűszerekkel ízesíted meg a kedvesednek főzött Valentin-napi vacsorát, valószínűleg magad is meglepődsz majd, milyen szenvedélyes éjszakában lesz részed!

Élénkítő hatásúak, felpezsdítik a vérkeringést, fokozzák a szexuális vágyat – összefoglalva ez jellemzi az afrodiziákumként számon tartott élelmiszereket, alapanyagokat. Különféle zöldségeknek, gyümölcsöknek is tulajdonítanak ilyen jellemzőket, és nagyon sok ősi fűszert is használtak már nagyon-nagyon régen a szerelmi élet felpezsdítése céljából. A fűszerek közül gyűjtöttünk most össze egy csokorra valót, amiket ha belecsempészel a kedvesednek főzött Valentin-napi vacsorába, garantáltan nem marad el a hatás!

Kardamom

 A különleges ízű kardamom vágykeltő hatását többféleképpen kihasználhatjuk: ízesíthetjük a süteményt, de akár a kávénkat, teánkat is néhány csipetnyi őrleménnyel.

Sáfrány

A görög mitológiában szereplő történet szerint Zeusz és Héra is ezzel a fűszerrel dobta fel a nászéjszakáját. Egyenesen isteni fűszer tehát, ám csínján kell bánni a fogyasztásával. Nem csak azért, mert drága, hanem mert rendkívül erős a hatása, és néhány csipetnyi is elég belőle.

Szerecsendió

Fájdalomcsillapító hatású, egzotikus indiai fűszer, melyet a férfierő fokozására is hatásosan használhatunk. A burgonyapürébe csempészve rendkívül ízletes.


Szegfűszeg

Az Indonéziából származó fűszernek nagyon erős az illata és az íze is. Amellett, hogy a forralt bor klasszikus fűszere, édességeket, gyümölcsleveseket is ízesíthetünk vele. 


Ánizs

Kellemesen mentolos ízét nem mindenki szereti, de ha kedveljük, ezzel is kiváló hatást érhetünk el. Szószokba, salátákba, húsokhoz is nyugodtan használhatjuk. 


Fahéj

A fahéjnak olyan közvetlen potencianövelő hatást tulajdonítottak, hogy egyes kultúrákban közvetlenül a nemi szervükre kenték az emberek. Ezt azért nem feltétlenül ajánljuk, mert fájdalmas vége lehet, de a desszertbe tegyünk belőle bátran!


Mustármag

A mustármag fogyasztását egy időben egyenesen megtiltották a szerzeteseknek, mert olyan erős a vágyfokozó hatása. Nektek viszont pont ezért ajánlott!


Bazsalikom 

Friss zöld leveleit érdemes húsos, zöldséges ételekben is használni: a hinduk hite szerint naponta fontos fogyasztani, mert nem csak egészséges, de a testi örömöket is segít fokozni.


Gyömbér

A gyömbér már azzal jól indít, hogy rendkívüli stresszoldó hatásával megalapozza a jó hangulatot. Csípős ízével egyenesen felforrósítja a testünket, és az illata is erősen bódító. Ki ne hagyjuk!


Petrezselyem

A petrezselyemnek már az Ókorban is termékenységet növelő erőt tulajdonítottak. Ez pedig annak köszönhető, hogy a benne lévő hatóanyagok értágulatot okoznak. Nem csak leveleit, hanem a szárát is nyugodtan beleapríthatjuk a levesbe, hogy még teljesebb legyen a hatás!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek