5 évnél régebbi cikk

Valentin Projekt: 28 millió forintot sikerült összegyűjteni a kutyák megmentésére
Fehérvár Médiacentrum fotójaValentin Projekt: 28 millió forintot sikerült összegyűjteni a kutyák megmentésére

Lezárult a Valentin Projekt, amely arra buzdította az embereket, hogy a Valentin-napi ketyerék árából mentsenek meg inkább egy kutyust. Az akció során több mint 28 millió forint érkezett, ami kábé 284 blöki megmentésére elegendő.

Ahogy korábban írtuk, az Eszkuláp Állatvédő Egyesület és a Demény, a kötsög Valentin-nap alkalmából közös akcióba kezdett, amelynek az a lényege, hogy a Valentin-napi virág, csoki, plüss stb. árából mentsünk meg inkább kutyát. A képlet egyszerű volt: csak el kellett utalni az ajándékra szánt összeget az állatmentők számlájára.

Nos, szerdán (február 14-én) véget ért a jótékony kezdeményezés, a Valentin Projekt pedig Facebook-oldalán üzent, hogy összesen 28.414.288 forint érkezett a számlájukra 5187 tranzakcióból, ami becsléseik szerint 284 kutyus megmentésére elegendő.

Elmondásuk szerint ez még nem a legvégső összeg, hiszen érkeznek még a későn kapcsolók és a céges felajánlások, valószínűleg csak a jövő héten zárnak. A jótékony felajánlásoknak köszönhetően a kutyusok megmentését vasárnap (február 17-én) kezdik a haláltelepről. A legvégén pedig minden kutyabarátnak üzennek: "Maradjatok velünk, hiszen nem a pénzgyűjtés volt a lényeg, ez csak a kezdet.! A lényeg most jön!" 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek