5 évnél régebbi cikk

A Valentin-napi ajándék árából mentsetek meg inkább egy kutyát
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Valentin-napi ajándék árából mentsetek meg inkább egy kutyát

Egy igazán nemes akcióra bukkantam a Facebookon, miszerint az Eszkuláp Állatvédő Egyesület és a Demény, a kötsög arra buzdítja az embereket, hogy a Valentin-napi ajándékok árából mentsenek meg inkább egy blökit.

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület és a Demény, a kötsög Valentin-nap alkalmából közös akcióba kezdett, amelynek az a lényege, hogy a Valentin-napi virág, és egyéb ketyere árából mentsünk meg inkább kutyát. Így valami jót is teszünk, ahelyett hogy indokolatlanul szórnánk a pénzt olyan ajándékokra, amelyek aztán jobb esetben a polcon végzik.

A képlet egyszerű: csak annyit kell tennetek, hogy elutaljátok az ajándékra szánt összeget az állatmentők számlájára, amelyet a Valentin Projekt hivatalos Facebook-oldalán találhattok.

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesületnek - a projekt nevéhez hűen - február 14-ig lehet utalni. Fontos, hogy a megjegyzéshez írjátok oda a Valentin szócskát, így a befolyt összeget külön tudják kezelni. Minden elért százezer forint egy kutya megmentését jelenti.

Ez mind szép és jó, de hogyan is zajlik pontosan a blökik megmentése?

Ahogy a felhívásban írják, egy kutya induló költsége elég magas, ha a mentést nem esetlegesen szeretné az ember végezni, illetve ha nem áll rendelkezésére korlátlanul és ingyenesen biztonságos elhelyezési lehetőség.

Mivel alapvetően gyepmesteri telepekről, illetve egy menhelyről - aki ilyen jellegű tevékenységet is ellát - terveznek kutyákat érkeztetni, fontos a blökik számára a biztonságos, elkülönített és fedett kennel. Ezt nagyobb létszám esetén kutyapanzióban tudják megoldani. Első körben le is foglaltak tíz kennelt, oda érkezik az első csapat kutya február 17-én, vasárnap.

Lesznek olyan ebek, akik nem használják fel a rájuk kalkulált összeget, ők a megmaradt pénzzel még a szervezet gondozásában maradt, szintén Valentin-kutyaként mentett társaikat segítik majd. Lesznek azonban olyanok, akik azután is maradnak, hogy a projekt véget ért, legalábbis a pénzügyi zárás megtörtént.

Ők szépen betagozódnak a normál eszkulápos védencek közé, és az egyesület hónapról hónapra előteremti majd az ő költségeiket is. Senki nem kerül tehát veszélybe a Valentin Projekt után, kelljen várnia hónapokat vagy akár egy évet is.

A kezdeményezésről további információkat ide kattintva találhattok. Hajrá, Hajrá, mentsetek kutyákat!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek