4 évnél régebbi cikk

Recycling - az utóbbi évek egyik legszellemesebb tárlata gömbpanorámaképeken
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Recycling - az utóbbi évek egyik legszellemesebb tárlata gömbpanorámaképeken

A Pelikán Galéria különleges tárlatán szemétté vált tárgyakat hasznosítottak újra a művészek. Kiss László fotósnak, az egyik díjazott művésznek köszönhetően most virtuálisan is körbejárhatjuk a kiállítást.

A túlfogyasztás, a mértéktelen szeméttermelés kérdése talán lassan-lassan beszivárog az emberek tudatába is - a Pelikán Galéria Recycling kiállítása éppen ezt a kérdést járja körbe: a művészek a szemétté vált tárgyak felhasználásával a mértéktelen, át nem gondolt fogyasztás okozta problémára irányítják a figyelmet, hangsúlyozva azt is: az újrahasznosítás immár létkérdéssé lett.

A kiállítás megnyitóján négy díjat is átadtak, a díjazottak között volt Kiss László fotós, aki a Raktárkészlet 2019 művével érdemelte ki a zsűri különdíját.  Közönségdíjat kapott Miklós János Mind megette című alkotásáért, a szakmai-társasági díjat Ujházi Péternek ítélték, a szakmai-zsűri díjat pedig Haraszti Zsolt kapta.

A tárlaton 19 alkotó összesen 31 műve – festmény, doboz, objekt, művészkönyv, papírkivágás, elektrográfia, raku, grafika – látható, a kiállító művészek: Arany Gold Zoltán, Büki Zsuzsanna, Deák Balázs, Haraszti Zsolt, Jónás Attila, Kiss László, Koppány Attila, Miklós János, Paczona Márta, Pálné Hencz Teréz, Pinke Miklós, Revák István, Szegedi Csaba, Szentes Ottokár, Szolnoki Szabolcs, Szűts Angéla, Ujházi Péter, Varga Gábor Farkas és Végvári Beatrix.

A tárlat személyesen május 24-ig tekinthető meg, keddtől péntekig 10-től 18 óráig, de Kiss Lászlónak köszönhetően 360 fokos képek segítségével is végigjárhatjuk a kiállítást:

(forrás: fehervariprogram.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek