4 évnél régebbi cikk

Már készül a kórházakat értékelő portál
Fehérvár Médiacentrum fotójaMár készül a kórházakat értékelő portál

A Jobbulást! Alapítvány a szállásfoglaló oldalakhoz hasonló, értékelő és visszajelzést biztosító felület megalkotásán dolgozik, a közelmúltban rangos díjat is nyert az elképzelés.

Talán nem kell bemutatnunk a különböző szállásfoglaló oldalakat, itt az adott hotel, panzió vagy apartman értékelésére, a korábban nyaralásukat ott töltők visszajelzéseire támaszkodva választhatjuk ki a pihenésünkre legmegfelelőbb helyszínt. Ezeknek az oldalaknak a pozitív tulajdonságait felhasználva igyekszik elkészíteni Magyarország első kórházértékelő portálját a Jobbulást! Alapítvány, mely elképzelésével bekerült a InnoMax Díj nyertesei közé.

A szervezet az Invitech által kiírt pályázaton mutatta be ötletét, melynek alapját az adta, hogy hazánkban az egyes kórházakról, szakrendelésekről csak szájról-szájra terjedő, vagy épp esetlegesen a közösségi médiában megosztott információk alapján tájékozódhatott előre az ember egészségügyi problémával küzdő lánya/fia. Ezek a visszajelzések ráadásul döntő többségükben a negatív tapasztalatokat mutatják be, a pozitív, a beteg gyógyulásának vagy épp kedvező tapasztalatainak visszhangjai nem kapnak ekkora publicitást. Nagy-Britanniában az egészségügyi intézmények kifejezetten igénylik és várják a betegek visszajelzéseit, ahhoz hasonló rendszer kiépítésébe fogott most hazánkban a Jobbulást! Alapítvány.

A szervezet kuratóriumi elnöke, dr. Pákó Judit általános orvos elmondta, nagyon fontos, hogy a beteg az ellátás végén azt érezze; igenis számít a véleménye, a tapasztalata, az élménye. Lényeges továbbá, hogy ezek a visszajelzések célzottan fejlesszék az ellátást az adott intézményben akár olyan szempontokra is rávilágítva, mint a betegek szubjektív érzései, elvárásai, vágyai.

A most elnyert InnoMax Díj és az ezzel járó támogatás új lendületet adhat a visszajelző rendszer és az ehhez kapcsolódó webes felület kialakításához, melybe az egészségügyi intézményeket is szeretnék bevonni. A betegek visszajelzéseivel egy valós, új szemszögből is megvizsgálni érdemes kép alakulhat ki a hazai kórházak, rendelők, és egészében az egészségügyi ellátás jelenlegi negatív és pozitív oldaláról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek