4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Székesfehérvár Rallye, Pünkösdi Virágálom, jótékonysági bokszgála és Krisz Rudi
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Székesfehérvár Rallye, Pünkösdi Virágálom, jótékonysági bokszgála és Krisz Rudi

Eddig annyira zavarosan alakultak június első napjai, hogy egyszerűen lehetetlen megjósolni, milyen időjárás vár ránk a pünkösdi hosszú hétvégén. Az előrejelzések jelenleg kánikulát írnak, de bármelyik pillanatban leszakadhat az eső, hogy még véletlenül se tudjuk önfeledten élvezni a napsütést. Ha a harminc fokos csúcsokat vesszük alapul, akkor igencsak jó dolgotok lesz, ugyanis az ilyenkor szokásos Pünkösdi Virágálom mellett a Fehérvár Rallye-ra is kileshettek, ha pedig besokalltok a melegtől, akkor a jótékonysági bokszgála és az X-Men: Sötét Főnix is tökéletes kikapcsolódást nyújthat.

Virág: Pünkösdi Virágálom
Mikor?: Június 7-10., péntek-hétfő
Hol?: Belváros

Pünkösdi hosszú hétvége? Virágok töménytelen mennyiségben? Kell ennél több? Igen, elfogadható időjárás, amely engedi, hogy gyönyörködhessünk a szebbnél-szebb virágcsodákban. A Pünkösdi Virágálom Székesfehérvár belvárosa ad otthont, ahol virágkötő mesterek nyolc helyszínen mutatják meg, hogyan is kell olyan csokrokat varázsolni, amelytől még az állunk is leesik. Persze a kicsikről se feledkezzünk meg, ugyanis a Kisinasok versenyében a diákcsapatok kreálmányait is megleshetik (és szavazhatnak: a utánpótlás alkotásaira online, a profik munkáira pedig helyben, papíron) az érdeklődők. A virágcsodákon kívül természetesen számtalan minőségi koncert, táncbemutató és még állatsimogató is várja a kíváncsiskodókat. A részletes programért katt ide.

Sport: Székesfehérvár Rallye 2019
Mikor?: Június 7-9., péntek-vasárnap
Hol?: Székesfehérvár

Egy látványos és dagonyázós rali sose rossz. Hát ha tíz métert is alig kell gyalogolni a rendezvénytől, akkor külön ajándék. Márpedig a hétvégén ez lesz a szituáció, ugyanis június 8-10-ig bonyolítják le a Székesfehérvár Rallye 2019-et, amelynek köszönhetően az egész országon átívelő ralibajnokság harmadik futamának lehetünk szem- és fültanúi. Az első osztályt képviselve hetven páros áll a rajtvonalhoz, míg a Rallye2 kötelékében több mint hatvan pilóta mutatja meg, hogy ki az aszfalt koronázatlan királya. Az Országos Rallye Bajnokság (ORB) mezőnyére tizenkét gyorsasági szakasz, valamint szombaton délután a látványos és népszerű SuperSpecial vár: 18:46-kor kezdődik az őrület, és ezúttal is a Palotai úton száguldoznak és trükköznek a versenyzők - a fehérváriak legnagyobb örömére.

A szervizpark és a célceremónia is a MOL Aréna Sóstó parkolójában lesz, maga a futam pedig szombaton 13:06-kor veszi kezdetét a Pusztavám-Kőhányás szakasszal. Az utolsó gyorsasági etapot vasárnap 18:56-kor indítják útjára, így a tervek szerint az első osztály éllovasai fél nyolc előtt pár perccel haladnak majd át a célvonalon. További infókat az esemény hivatalos Facebook-oldalán találhattok.

Tánc: Megadance tíz éves jubileumi gálaműsora
Mikor?: Június 8., szombat 18:00
Hol?: Vörösmarty Színház

Hogy a táncok szerelmesei is megtalálják számukra a legtökéletesebb programot, szombat este elég lesz bekukkantaniuk a Vörösmarty Színházba, ugyanis a Megadance Székesfehérvári Táncszínház tíz éves jubileumi gálaműsorára készül. A nagyszínpadon látványos produkciókat láthatnak az érdeklődők, többek között show, hiphop és musical tánc stílusokban is táncra perdülnek a megadances tehetségek. A táncszínházat Rovó Tamás hozta létre még 1996-ban Győrben mindösszesen húsz lelkes táncossal, majd 2009-ben tette át székhelyét Fehérvárra - innen a tíz év. A gálaműsorra az ország számos pontjáról érkeznek fellépők: láthatunk produkciókat Budapestről, Pécsről, Szentendréről és természetesen Székesfehérvár több együttese - a Megadancen kívül - is megmutatja magát. Az est egyik házigazdája pedig társulatunk tagja, Váradi Eszter Sára lesz.

Sport: Jótékonysági bokszgála
Mikor?: Június 8., szombat 18:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

A hétvégén Székesfehérvár többek között egy jótékonysági bokszgálának is otthont ad, amely során MMA, ökölvívó, K-1 és kempo harcosok is a szorítóba lépnek. Az impozáns névsorban több helyi illetőségű bunyóst is találhatunk, többek között Gábor Péter, Gáncs Ferenc és Szinável Sándor is megméretteti magát. A rendezvénynek az Alba Regia Sportcsarnok ad otthon, ahova ingyenes lesz a belépés, ám aki szeretné anyagilag is támogatni ezt a nemes kezdeményezést, helyben is megteheti, ugyanis több persely is ki lesz helyezve a küzdőtér környékén.

Az gálaest során befolyt összegből, valamint a szponzorok által felajánlott további bevételből a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház koraszülött osztálya számára vásárolnak eszközöket a szervezők. 

Buli: Retro Millenium - Krisz Rudi
Mikor?: Június 8., szombat 22:00-
Hol?: Club Le Grand XXL

A Club Le Grand XXL ismételten a retró szerelmeseit célozza meg, ugyanis a Retro Millennium mellett (amely során számos őskövületnek számító nótára rophatja a nagyérdemű) a '90-es évek végén nagyot dobbantó Krisz Rudi is Fehérvárra látogat, hogy fergeteges estét varázsoljon a nosztalgikus muzsikára szomjazóknak. Krisz Rudi első nekifutásra az 1989-ben alapult Rockonok formációban zenélt, majd a '93-as névváltoztatás után már Dominóként szolgáltatták tovább a talpalávalót. 2000-ben adta ki első albumát, amely a Tűz címmel indult hódító útjára, majd még ebben az évben debütált legismertebb dala, a Keresem a szót. Rudi 2008-ig közel kétévente szórakoztatta újabb nótákkal a közönséget, majd egy hosszabb szünet után 2016-ban jelentkezett újabb dalokkal. Azóta meg... keresi a szót, hogy visszataláljon rajongóihoz.

Mozi: X-men: Sötét Főnix
Mikor?: Június 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

A héten végre a hazai mozikban is bemutatták az X-Men: Sötét Főnixet, amely a jelen állás szerint a 20th Century Fox utolsó mutánsos alkotása lesz: a jogok szépen visszakerültek az anyavállalathoz, a Marvelhez, amelyet az utóbbi évek szenvedései után szinte az összes rajongó csettintéssel nyugtázott. Igen ám, de előtte még végig kell szenvedniük az igencsak hányattatott sorsú Sötét Főnixet, amelynek az előzetesét látván simán levágós, hogy az egyik - ha nem a - leggyengébb X-Men-mozit sikerült összetákolniuk a készítőknek. Szerintem ezzel ők is tisztában voltak, de ha már belekezdtek, akkor illett befejezni. Ezzel együtt is csak annyi maradt bennem: miért?

1992-őt írunk, amikor is az X-Menek egy rejtélyes jelet kapnak az űrből, amelynek a felderítésére többek között a címszereplő, Jean Grey (Sophie Turner) is meghívót kap. Miután kiderült, hogy bajbajutott űrhajósok megmentése lesz a napi program, Jeant egy rejtélyes kozmikus erő szállja meg, amelynek köszönhetően sokkalta erősebb - egyben labilisabb - lesz. A fiatal mutáns helyzetét a hazaúton történő halálos baleset sem könnyíti meg, így kétségbeesésében Magnetóhoz (Michael Fassbender) fordul, hogy iránymutatást kapjon. Persze ehhez Charles Xaviernek (James McAvoy) is lesz egy-két keresetlen szava...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek