2 évnél régebbi cikk

Jön az idei év első kánikulája: a jövő héten harminchat fok is lehet!
Fehérvár Médiacentrum fotója
latranyi.viktoria
Jön az idei év első kánikulája: a jövő héten harminchat fok is lehet!

Nyár van. Ebben még nincs semmi meglepő, viszont a jövő héten az első olyan hosszabb időszak következik, amely során nem kell amiatt aggódnunk, hogy mikor bukkan fel váratlanul egy viharfelhő, és zúdul ránk az égi áldás. Csak napsütés, más semmi. Végre!

Persze hogy ne legyen teljes az örömünk, azért beijesztenek minket, hogy elvétve előfordulhatnak záporok és zivatarok is, de ennek olyan kicsi lesz az esélye, mintha azt mondanám, hogy holnap esni fog a hó. Szóval a hétvégén már kaphattunk egy lájtos ízelítőt abból, hogy mi vár ránk a nyár hátralévő részében, amely a következő napokban fokozódik csak igazán: a jövő hét második felében 35-36 fok is lehet. És ahogy már megszellőztettem: a jövő héten helyenként, a hétvégén már többfelé lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 13-19 fok lesz. Napközben 29-33 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken a napos idő mellett legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet kedden 15-20, szerdán 16-21, csütörtökön 16-22, pénteken 17-22 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 29-33, szerdán 30-34, csütörtökön és pénteken 31-35 fok között alakulnak.

Szombaton is napos időre lehet számítani. Helyenként - főként északnyugaton, északon - lehet zápor, zivatar. A szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 17-23, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul.

Vasárnap is több órára kisüt a nap. Ezzel együtt több helyen lehet zápor, zivatar, akár viharos széllökéssel. A minimumhőmérséklet 18-24, a maximum 30-35 fok között alakul, de északnyugaton már kissé hűvösebb is lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek