4 évnél régebbi cikk

Késik a dinnyeszezon
Késik a dinnyeszezon

Késik a dinnyeszezon, a minőség ugyanakkor nem hagy maga után kívánnivalót. A cecei dinnye várhatóan három hét múlva kerül a piacokra.

Június utolsó, illetve július első napjaitól jelenhet meg nagy mennyiségben a magyar dinnye, az időpont az átlagos szezonkezdethez képest egy-két hetes csúszást jelent. Ennek oka, hogy az ültetés után a szokásosnál hűvösebb volt. Ugyanakkor a mostani kánikula felgyorsíthatja az érést, mivel a dinnye fejlődését alapvetően segíti a forró és száraz időjárás.

A görögdinnye termőterülete egyébként némileg csökkent a Mezőföld keleti részén, így Cece térségében is, ennek oka elsősorban a munkaerőhiány, ugyanakkor a gazdák többsége technológiai újdonságokkal menti a menthetőt, gyakori az öntözés illetve a fóliás aljzat a szántóföldeken is. Itt vannak olyan adományozott típusú játékok, mint például az alkalmazások és az online speciális játékok, amelyeket eszközökön és eszközökön, például laptopokon, mobiltelefonokon és másokon játszanak. Ezek közül a játékok közül sok megtalálható a különféle webhelyeken, és néhány közülük ingyenes.

A Fehérvár Televízió kamerái Cecén jártak:

 

Borítókép: danahart.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek