4 évnél régebbi cikk

Épül a vadmadárgondozó Sóstón
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Épül a vadmadárgondozó Sóstón

Épül a vadmadárgondozó és annak közösségi tere Sóstón. A szerkezetépítés befejező fázisa zajlik éppen, a beruházás több mint 400 millió forintból valósul meg és hamarosan elkezdik a külső röpdék kialakítását is. A munka várhatóan jövő februárban ér véget.

Az elmúlt időszak legnagyobb székesfehérvári beruházása, a Sóstó-rehabilitáció ezzel a fejlesztéssel az utolsó állomásához érkezett. A Vadmadárkórház új épülete, környezete mintegy 440 millió forintból épülhet meg. Már a szerkezetépítés befejező fázisa zajlik éppen, várhatóan 2020 februárjában fejeződik be a teljes beruházás. Üvegfalú műtő és közösségi tér is lesz a helyszínen.

Az összesen öt kórtermes épületben húsz madár egyedi és tíz sérült csoportos elhelyezésére lesz majd lehetőség. A helyszín különlegessége, hogy bárki betérhet majd és akár a műtőben folyó munkába is bepillantást nyerhetünk.

A tervezett madárparkban az élethosszig gondozásra kényszerülő madarak is helyet kapnak, ahogy lehetőség lesz a veszélyeztetett fajok továbbtenyésztésére, illetve a gyerekek és felnőttek természetvédelmi, természetismereti oktatására is.

Részletek a videóban:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek