Táborozók a HEROSZ-ban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Táborozók a HEROSZ-ban

A felelős állattartást tanulják a gyermekek a HEROSZ-nál nyáron. Megkezdődött az állatotthon idei első tábora. A turnusban 15 általános iskolás foglalkozik a cicákkal, kutyákkal. 

Interaktív foglalkozáson tanulhattak a gyerekek a kisállatokról, a házi nyulakról, baromfiakról, házi galamboknak az életéről, tartás körülményeiről a HEROSZ nyári táborában délelőtt. Az előadás után Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke felmérte, hogy a gyerekek mennyit tanultak meg az elmondottakból. Akik a legjobbak voltak, jutalomként elengedhettek egy-egy galambot. 

"Ez már bevett szokás nálunk, nemcsak itt, hanem a Napraforgó táborban is, hogy akik aktívan részt vesznek a foglalkozáson, azok a foglalkozás végén elengedik a hófehér posta galambokat, amiknek a röppmodorát is megtapasztalhatták, hogy hogyan tájékozódnak, felveszik az irányt és aztán szépen hazarepülnek."- mondta el Szűcs Antal.

Az első turnusban 15 általános iskolás vesz részt. Van. A HEROSZ három turnusába már áprilisban beteltek a helyek. A kis segítők minden nap 9-15 óráig foglalkoznak az állatokkal. 

"Alapvetően a célunk a táborral az az, hogy az állatoknak a szenvedését megelőzzük. Azt szeretnénk megmutatni a gyerekeknek, hogy hogy működik egy állatotthon, hogy az emberek felelőtlensége miatt kerülnek ide az állatok, és ezt meg lehetne előzni felelős állattartási magatartással. Mi itt érzékenyítjük őket, tehát amiket megkapnak információkat, hallják a dolgokat az állatokról, utána bemennek az állatok közé, ott kialakul egy kapcsolat."- mondta el Krepsz Gyöngyi, a HEROSZ Fehérvári Állatotthon vezetője, aki hozzátette, a résztvevők látják, hogy miért hoztak be egy-egy állatot, hogy milyen az örökbefogadás folyamata. A legtöbbet a macskaházban, a cicaóvodában vannak a gyerekek. Az oktató teremben pedig játékos feladatokkal adják át az állatokkal kapcsolatos hasznos ismereteket a szakemberek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek