2 évnél régebbi cikk

Fejér megyei állatmenhelyre is ellátogatott a Mikulás
·Multimédiaállatok·Utolsó frissítés: undefined
Fejér megyei állatmenhelyre is ellátogatott a Mikulás
·Multimédiaállatok·Utolsó frissítés: undefined

Rendhagyó Mikulásünnepet tartottak hétfőn a lovasberényi Kóborka Menhelyen. A nagyszakállú idén egy másfél millió forintot érő napelemes rendszert hozott az intézménynek. A mikulásnapi adományátadón Udvaros Dorottya és Vastag Tamás is részt vett.

A lovasberényi Kóborka Menhelyre is ellátogatott a Mikulás… igaz, nem személyesen, ezúttal egy jótékony cég „küldöttsége” képviselte a nagyszakállút. Az ajándék egy hónapja már megérkezett, és mivel csupa jó kutyáról van szó, nem is fért volna bele egyetlen csizmába: egy másfél millió forintot érő napelemes rendszert kapott az állatotthon. Az adományozó ünnepélyes keretek között adta át hétfőn az ingatlant korszerűsítő beruházást.

A menhelyen éppen jókor jött az adomány, a napelemes rendszer a téli időszakban kifejezetten előnyös, hiszen a rezsin megspórolt pénzösszeget állatorvosra tudják költeni. Az pedig, hogy családias körülmények között, az üzemeltetővel egy fedél alatt élnek az otthon lakói, nagy segítséget jelent az örökbe adásnál.

Az átadáson résztvevők, és két sztárvendége, a közismerten állatbarát színésznő Udvaros Dorottya, valamint a fiatal színész-énekes Vastag Tamás is bemutatott egy-egy kis gazdikeresőt, akik között egy egész kölyökcsapatot is megmutattak. Az adományozó és a menhely vezetője bízik abban, hogy a jövőben elterjed a jó példa, és mások is segítik a hasonló rászoruló intézményeket. Az esemény fontos küldetése felhívni a figyelmet a felelős állattartásra, hogy ne a menhelyeken, hanem szerető gazdi mellett élhessenek négylábú társaink.

Borítókép: Preszter Elemér
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek