4 évnél régebbi cikk

Nyaralásuk közben mentette meg a fehérvári mentős házaspár egy férfi életét
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/orszagosmentok
Nyaralásuk közben mentette meg a fehérvári mentős házaspár egy férfi életét

Egy hatvan év körüli férfit élesztett újjá szeptember 19-én a székesfehérvári mentőtiszt házaspár, Pápai Imre és felesége, Kitti Mallorcán.

Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor tegnap valaki segítségért kiabált a vízből. Bajtársaink gyorsan odasiettek, ahol a fürdőzők egy hatvan év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A rutinos mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést. Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket. Pápai Imre és Kitti egymást váltva, hősiesen végezték a mellkasi nyomásokat a vizimentők félautomata defibrillátorának érkezéséig. A küzdelem hosszú percekig zajlott, amit a fürdőző tömeg döbbenten figyelt. A fehérvári mentősök azonnali beavatkozása végül eredményre vezetett, spanyol kollégáik stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, miután megköszönték a magyar életmentők segítségét.

Legyél Te is hős!

Hasonló eset akár veled is megtörténhet, és ilyenkor bizony nem árt, ha tudod mit kell tenned. Az Országos Mentőszolgálat ezért egy önkéntes programot is meghirdetett, mely lehetőséget, képzést nyújt azok számára, akik a későbbiekben életet szeretnének menteni. Olyanokat is várnak, akik még nem választottak pályát és érdekli őket a szakma. A részleteket és a jelentkezés feltételeit ezen a linken lehet megtekinteni. A program friss eseményeit itt lehet nyomon követni.

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek