4 évnél régebbi cikk

Így mentette meg a székesfehérvári házaspár egy férfi életét nyaralás közben Mallorcán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Így mentette meg a székesfehérvári házaspár egy férfi életét nyaralás közben Mallorcán

Amikor nyaralni indulunk, jó esetben hátunk mögött hagyjuk a munkát, kikapcsolunk, leeresztünk. De van az a helyzet, amikor nincs gondolkodási idő, hiszen egy ember élete múlhat az elvesztegetett másodperceken. A székesfehérvári, mentőtisztként dolgozó Pápai-házaspár Mallorcán, nyaralás közben mentett életet. Ők mesélik el az esetet.

Az életmentésre a legritkább esetben gondolunk úgy, mint ideális körülmények között zajló munkára. Ám van az úgy, hogy a még megszokottnál is nehezebb, de legalábbis szokatlanabb körülmények között kell helytállni. Amikor a jókor, jó helyen, a gyors helyzetfelismerés és reagálás együttállása egy embertársunk életben maradásának a kulcsa.

A székesfehérvári mentőtiszt házaspár, Pápai Kitti és ifjabb Pápai Imre idén Mallorcán töltötte szabadságát. Ahogy ugyancsak a földközi-tengeri kikapcsolódást választotta éppen akkor az a 60 év körüli férfi is, aki vélhetően úszás közben lett rosszul, és veszítette el az eszméletét. A vízben sodródó testre fiatalok lettek figyelmesek, az ő kiabálásukat hallotta meg Kitti és Imre.

"A kora délutáni órákban egy nagy tengerparti strandon észleltük, hogy több fiatal segítségért kiált. A helyi vízimentőket megelőzve értünk a vízbe, azt vettük észre, hogy egy életjelenségeket nem mutató, hatvan év körüli férfi lebeg a víz felszínén. Őt aztán ketten próbáltuk Kittivel kihúzni, egészen addig tudtuk, míg a homokos partra nem értünk." - meséli a történteket ifjabb Pápai Imre.

A fehérvári mentőtisztek azonnal nekiláttak az életmentésnek, és a spanyol vízimentőkkel közösen - a nyelvi nehézségeket is áthidalva - végül megmentették a bajba jutott férfi életét.

A Fehérvár Televízió Pápai Kittivel és ifjabb Pápai Imrével készített interjújának vágatlan változata itt tekinthető meg:

(szerzők: Papp Brigitta, Kiss-Dávid Renáta)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek