2 évnél régebbi cikk

Országos hadijátékkal folytatódott a X. Honvédfesztivál
Országos hadijátékkal folytatódott a X. Honvédfesztivál

Ügyesség, kitartás, gyorsaság - ez jellemezte az általános iskolás gyerekeket szeptember 24-én, kedden, ugyanis már kezdetét vette a X. Honvédfesztivál, amelynek második napján számháborúban vettek részt a fiatalok a pákozdi Katonai Emlékparkban.

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a X. Honvédfesztivál (szeptember 23-29.) második napja Pákozdon, majd az iskolások kerültek előtérbe, ugyanis hagyományosan idén is megszervezték nekik a számháborút a Katonai Emlékparkban. A jól ismert hadijátékban nyolc iskolából közel kétszáz gyermek vehetett részt. 

"Fent van mindenkinek egy négyjegyű szám a homlokán, és ha az ellenfeled ezt beolvassa, akkor kiestél, úgymond lelőttek" - mesélte a feladat koncepcióját az egyik résztvevő, Pongrácz Géza.

A gyors eligazítás után máris harcba szálltak a fiatalok: elindultak biztonságos búvóhelyeket keresni, még mielőtt az ellenség megindítja a támadást. A gyerekeknek egész hétre izgalmas programokkal készülnek a szervezők: szeptember 25-én, szerdán az MH vitéz Szurmay Sándor Budapesti Helyőrség Dandárral együttműködve hadtörténeti, illetve honvédelmi vetélkedő várja őket Pákozdon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek