2 évnél régebbi cikk

Halászlé, halchips és harcsapaprikás is készült a Fehérvári Halünnepen - 40 csapat főzött a versenyen
·Gasztrofesztivál·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Halászlé, halchips és harcsapaprikás is készült a Fehérvári Halünnepen - 40 csapat főzött a versenyen
·Gasztrofesztivál·Utolsó frissítés: undefined

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Fehérvári Halünnepet, ahol közel 40 csapat mérte össze tudását. Közben elkészült a város halászleve is, 1200 adagot főztek a mesterszakácsok.

Szegedi, bajai és fehérvári hallé is készült a bográcsokban, s mint megtudtuk ezek között óriási különbségek vannak. Voltak akik jól bevált receptet hoztak magukkal, de olyan is akadt aki szívesen kísérletezett a gasztronómiai eseményen. Bár az időjárás nem volt kegyes, de a borongós időben is messziről csábította a palotavárosi tavakhoz a tárcsában készülő halételek illata.

A legnagyobb üstben készült a város 1200 adagos halászleve, aminek az elkészítését Pamminger Ede és Grenyovszky Károly mesterszakácsok felügyelték és irányították. A Fehérvár Médiacentrumnak azt is elárulták, hogy 800 kg pontyot, 100 kg vöröshagymát, 30 kg szegedi paprikát és 30 kg tésztát használták fel. 

A rendezvényre látogatók halchipset, harcsapaprikást és sült halat is kóstolhattak a sok-sok halászlé mellett.

A szabadidőparkban nemcsak a főzés és a gasztronómiai élmény szórakoztatta a látogatókat, de számos produkciót is láthattak a színpadon. Játszott a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar is. Az időjárás miatt volt koncert ami elmaradt, de a muzsikaszó és a jókedv nem hiányzott a rendezvényről.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester, valamint Palotaváros önkormányzati képviselői, Farkas László és Viza Attila köszöntötték az érdeklődőket. Nagy Attila, a HOFESZ elnöke a halfogyasztás és a horgász sport jelentőségéről is szólt.

Közel 40 csapat főzött ételt a Fehérvári halünnepen. Ezeket értékelte a zsűri: Almási Ferenc, Boda János, Ecseri Tünde és Rácz Jenő.

A Székesfehérvári Kulturális és Közösségi Központ egy rajzpályázatot hirdetett az esemény kapcsán az ovisoknak, a munkákat egy kiállításon is láthatták a fesztiválozók. 

Ha szeretnél néhány jó halászlé receptet, akkor érdemes ide kattintanod!

Kapcsolódó
Öt különleges halászlé recept

Szombaton újra Fehérvári Halünnep a Palotavárosi tavaknál - a gasztronómiai élvezetre készülve hoztunk öt különleges halászlé receptet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek