1 hónapnál régebbi cikk

Biciklivel indultak az EFOTT-ra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Biciklivel indultak az EFOTT-ra

Az EFOTT szerdai nyitónapjára hatalmas tömegben érkeztek a szórakozni vágyók, azonban voltak, akik egy különleges lehetőséget kihasználva, biciklivel érkeztek a fesztiválra, hiszen évek óta megrendezik a Tekerj az EFOTT-ra! eseményt.

Idén is rengetegen biciklivel indultak el a szerdán kezdődött Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára, azaz az EFOTT-ra. A Sukorón megrendezett fesztivál évekkel ezelőtt indította el a Tekerj az EFOTT-ra! című kezdeményezését, melynek célja, hogy a fiatalokat egy kis mozgásra ösztönözze a bulizás előtt.

A kedvezményes szerdai napijegyért cserébe a fesztiválozni vágyóknak Gárdonyból indulva, közel 40 kilométeres távot megtéve kellett Sukoróra érkezniük. A tó körüli útvonalba az elmúlt két évben becsatlakozott Székesfehérvár is, ahol a nagy melegben kifáradt bicikliseket a Városház téren Mészáros Attila alpolgármester, és Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke fogadta, majd egy kis egy kis frissítő és ennivaló várta őket. 

2024-ben a fesztivál egy új eseménnyel is készült az aktív, sportolni vágyó látogatóknak: most először rendezik meg a Fuss az EFOTT-ra! programot, melynek keretében hasonló nyereményért cserébe, csütörtökön délelőtt egy 5 kilométeres szakaszt kell lefutni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek