5 évnél régebbi cikk

Fejér megyei fesztiválkörkép 2019-re - Rita Ora is itt lesz!
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/FEZENFesztival
Fejér megyei fesztiválkörkép 2019-re - Rita Ora is itt lesz!

Bár még éppen csak tavaszodik, ám az igazi fesztiválrajongókat ezzel nem lehet megtéveszteni: sosem lehet elég korán felkészülni az új szezonra, megvenni a jegyeket, bérleteket. Összesítettük, hogy a jelenlegi állás szerint (2019.03.19.) milyen Fejér megyei zenei fesztiválokon bulizhatunk 2019-ben, és kik lesznek a legizgalmasabb fellépők.

Ha legnépszerűbb és leginkább látogatott fesztiválokról beszélünk, akkor szerencsére Fejér megye és Székesfehérvár is jó helyzetben van, hiszen az EFOTT, a FEZEN és O.Z.O.R.A. is Magyarország jegyzett programjai között van. Persze ezek mellett a nagyobb és többnapos rendezvények mellett, lesznek még kisebb, egy-két napos zenei fesztiválok is Fejérben.

Izgalmasnak tűnik a 2019-es szezon jelen állás szerint (2019.03.19.), de haladjunk időrendben, és nézzük, mikor, milyen zenei fesztivállal várnak minket megyénkében:

Móri Motoros találkozó és Rockfesztivál  – június 6-9. – Gajavölgy,Tölgyes Tábor

Már a huszadik Nagy Buli lesz a Gaja-völgyében, ahova nemcsak a motorosokat, de mindenkit várnak, aki szereti és élvezi a rockzenét. Hogy milyen zenékre csápolhatunk majd a XX. Móri Motoros találkozó és Rockfesztiválon? A fellépők között lesz például

a Pokolgép, a Kárpátia, a Blues Company, a Watta Fak, az Ossian és a Zorall is.

Egész hétvégés szórakozáson napközben programok, vetélkedők, motoros felvonulás vár mindenkit, esténként pedig jöhetnek a koncertek és az ereszdelahajam. 

Ilyen volt a 2018-as Nagy Buli:

Rockmaraton Fesztivál – július 8-14. – Dunaújváros

Úgy tűnik, hogy a rockzene elkötelezett hívei kezdhetik a csapatást a 2019-es szezonban, mert a második nagyobb zenei esemény, a Rockmaraton Fesztivál is nekik kedvez: öt napon át a dunaújvárosi Szalki-szigeten bulizhatnak. Több neves magyar és külföldi fellépő érkezik, köztük

Eluveitie, Phil Anselmo & The Illegals, a Soulfly, a The Exploited, a Terror, a Rhapsody, a Marduk, a GloryHammer, az Insomnium, a Finntroll, a Napalm Death.

A magyar fellépők közül ott lesz az AWS, a Road, Depresszió, Ossian, Zorall, Akela, a Pokolgép, a Paddy and the Rats, a Don Gatto, Rózsaszín Pittbull és még sok hazai híresség.

Az elővételes bérlet 17 990 forintért elérhető, a háromnapos hétközi és hétvégi bérletek 14 990 forintba kerülnek, a napijegy pedig 8990 forint.

Íme egy korábbi Rockmaraton beharangozója, hogy mire is lehet számítani Dunaújvárosban:

EFOTT – július 9-15. – Velence

Már öt éve, hogy stabilan Velencén bulizzák ki magukból a gürcös vizsgaidőszakot az egyetemisták és főiskolások a találóan Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) keresztelt hat napos masszív piáláson népünnepélyen. Az esemény házigazdája 2019-ben a Semmelweis Egyetem lesz, a fellépők közé pedig olyan izmos nevek is befutottak már, mint:

Rita Ora,  a Halott Pénz, Majka, Tankcsapda, Tujamo, a Follow the Flow és a Supernem. 

Ami pedig az anyagiakat illeti: hatnapos bérlet early bird kedvezménnyel, vagyis április 7-ig 27490 forint, diákigazolvánnyal 20000 forint. A háromnapos bérlet early bird kedvezménnyel 21990 forint, az early bird napijegy pedig 9990 forint.

A Semmelweis Egyetem aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak járó kedvezményes bérlet ára 17690 forint. További kedvezményeket élvezhetnek majd azok a Velencei-tó környéki lakosok, akik az alábbi településekre szóló lakcímkártyával rendelkeznek: Velence, Kápolnásnyék, Pázmánd, Sukoró, Nadap, Gárdony, Pákozd.

Egy kis kedvcsináló a 2018-as pillanatokból:

FEZEN - július 24-27. – Székesfehérvár

A Fehérvári Zenei Napokon idén sem kínálnak kevesebbet, mint fantasztikus hangulatot, külföldi és hazai élvonalbeli metal, rock és pop zenei fellépőket, bár tény, hogy a 2019-es őrületre igazán nagy nevet még nem jelentettek be. Csak remélhetjük, hogy ami késik, nem múlik... De addig is a teljesség igénye nélkül ilyen koncertekben lehet részünk:

Dream Theater, Fish!, Cloud 9+, a Follow the Flow, az Alvin és a mókusok, az AWS, Dub FX, Majka, a Halott Pénz, Ossian, Punnany Massif, Wellhello, Horváth Tamás, Ignite.

Bérletet április 15-ig 21 990 forintért, diákbérlet pedig ugyancsak április 15-ig 19 990 forintért vehetünk, illetve elővételes napijegy lehetőséggel is élhetünk: szerdára 5990, minden további napra 9490 forint, illetve diákjegyek 5990 forintos áron korlátozott számban érhetők el.

2018-ban a FEZEN meglehetősen sok emlékezetes pillanattal szolgált (tizenkettővel egészen biztosan), és a szombati nap valahogy így nézett ki:

O.Z.O.R.A. – július 29. - augusztus 4. – Dádpuszta (Igar)

Idén sem maradhat el a szeretet és a béke áramlása a dádpusztai völgyben: az egyhetes O.Z.O.R.A. fesztiválon gyűlnek össze 2019-ben is a világ minden tájáról a psytrance, goa, chill és ambient műfajok kedvelői. Idén közel négyszáz fellépőt jelöltek meg a szervezők, közöttük olyan neveket találunk, mint az

Ace Ventura, az Astrix, az Astral Projection, Gaudi, Raja Ram, DJ Tristan, a Hallucinogen, Psykovsky vagy a Solar fields.

A fesztivál egyik alapköve a közösségi szellem, ahogy a szervezők is kiemelik: olyan mintha egy hatalmas tábor lenne, ahol rengeteg inspiráló, vizuális élménnyel is gazdagodhatunk. A koncertek mellett pedig olyan izgalmas programok és helyszínek lesznek, mint a Bölcsesség köre, a Hétfejű tündér kertje, a Bazársor, a Főzőliget és Cirkusz.

Az O.Z.O.R.A. szellemiségéhez hozzátartozik, hogy csak hetijegye van, az ára idén 190 euró (ez tartalmazza az 5 eurós kezelési költséget is).

Ilyen volt a 2018-as O.Z.O.R.A. fesztivál:

Ütősfesztivál – augusztus 3-4. – Agárd

Az Ütősfesztiválon a ritmus a minden, ráadásul nemcsak nézni lehet, hanem aktívan be is kapcsolódhatunk az örömzenélésbe. Az agárdi buli mindig nagy port ver fel, mert ha valami, akkor a homokban táncolás az igazán megy itt. Bár a fellépőket még nem jelentették be, de egy biztos: a program továbbra is ingyenes, lesz éjszakai örömdobolás és JAM-party is. A szervezők 2019-ben szeretnének szintet lépni, így raknak még a hangulatra LED-fallal, illetve a színpad előtti árnyékolókkal, hogy maximálisan kiélvezhesse mindenki ezt az ütős két napot, ami tavaly ilyen volt:

Világfi Fesztivál – augusztus 15-18. – Gárdony

A népzenei-világzenei műhely és fesztivált idén már harmadszorra rendezik meg a TóParty Strand és Kemping területén. A Világfi Fesztivál az igényes zenei programok mellett napközben jammelős workshopokat, na, meg a strand minden előnyét és lehetőségét kínálja, az esti koncertek után pedig táncház, folkkocsma vagy hajnalig buli következik.

Az idei Világfi Fesztivál eddigi biztos fellépői:

Aurevoir, Jóanépi, The Sharon’s, Servet Zenekar és Timár Márton.

Bérletek, jegyek egyelőre nem kaphatók.

A The Sharon's ott lesz a 2019-es bulin:

Ami még várható 2019-ben:

XI. DUDIK Fesztivál – június 12-15. – Dunaújváros

A DUDIK - Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok, 2009-ig Főiskolás Napok néven futott, azóta pedig igazi mini fesztivállá nőtte ki magát.

Rockstrand 2019 – július 5-6. – Velence

Nemzeti rockfesztivál a Velencei tó partján, a kimondottan a hazai skin színtérhez tartozó, vagy abból indult bandáknak szabadtéri nyári fesztiválja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek