4 évnél régebbi cikk

Minőségi és székesfehérvári! Üzletet nyitott az Origi, a natúr kozmetikumokat gyártó kézműves márka
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Minőségi és székesfehérvári! Üzletet nyitott az Origi, a natúr kozmetikumokat gyártó kézműves márka

Azt már régóta tudjuk, hogy nem mindegy, mit kenünk a bőrünkre, de a jó minőséget nem mindig egyszerű beszerezni. A fehérvári, kézműves natúr kozmetikumokat gyártó Origi most megnyitotta első boltját, ahol ráadásul a környezettudatosság is fontos: vásárolhatunk csomagolásmentesen, a visszavitt tárolók pedig fabatkát érnek.

Elvarázsolt boltocska a Hadiárva utca 4. alatt az Origi kézműves márka üzlete. Ahogy a két tulajdonos, Szalai Rita és dr. Halmos-Seres Ágnes nevetve mondja: olyan az uralkodó loftos desing, mint a századeleji szeszcsempészhangulat, de ez a hangulat kicsit ők is, itt érzik jól magukat. Ez pedig a belépés pillanatában lejön, és a szeszcsempészhangulattal is jól harmonizálnak az ezer illatú, színes csodák, azok a kozmetikumok, amelyek az üzlet szomszédságában lévő manufaktúrában készülnek.

"Nagyjából két két és fél évvel ezelőtt született meg az Origi márka, ami egy mozaikszó: organikus, originális Ritától és Ágitól. Az Origi pedig nem más, mint az egész családot ellátó natúr kozmetikai termékcsalád. Van babaápolási családunk, a hölgyeknek is uraknak is kínálunk speciális kozmetikumokat, de vannak univerzális termékeink, amit bárki bátran használhat, illetve vannak az úgynevezett élvezeti termékek, mint például a fürdőbomba. Mindent itt gyártunk Székesfehérváron, az üzlet mögött van a boszorkánykonyha, de most teljesen új időszámítás kezdődik, hiszen eddig csak webshopot üzemeltettünk" - meséli Rita.

Persze a kétkedők mondhatják: natúr kozmetikum, bármire rá lehet húzni! És valljuk be az ember „gazdagodott” már rossz tapasztalattal, így nagyon nem mindegy, hogy honnan, milyen körülmények közül érkezik az a termék, ami aztán a bőrünkkel érintkezik.

"Nagyon komoly szakmai háttere, dokumentációja van egy-egy natúr kozmetikum forgalomba hozatalának." - emeli ki Ági, aki eredetileg gyógyszerészként diplomázott - "És komoly gyártási szabályozás, gyakorlat áll minden mögött. Szóval vagánynak tűnik, hogy az ember nekiáll és csinál szappant, meg fürdősót, ám amikor ezt nem otthon, magának készíti, akkor már kemény szakmai szabályoknak is meg kell felelni.

Persze ettől még vagány és rengeteg érzés van a kozmetikumok gyártásában, és nem engedünk a minőségből és nem engedünk a nyomásnak sem.

Sokan például presszionálnak minket a tusfürdő és a habfürdő irányába, de még nem találták fel azt az alapanyag-komplexumot, amiből natúr és jól habzó végeredmény születik. Ragaszkodunk a természetes alapanyagokhoz, ami ideális a kisbabáknak is, és nagyon sok termékünket viszik ekcémások, atópiás dermatitiszesek, pszoriázisosok, illetve azok, akiknek fontos az, hogy mi érintkezik a bőrükkel."

Rita és Ági számára a minőségi és természetes alapanyagokon túl a környezettudatosság is kiemelten fontos: vásárolhatunk csomagolásmentesen, saját, otthonról hozott tárolóinkat használva, de ha visszavisszük a korábban vásárolt termékek tárolóját, akkor fabatkát kapunk érte, ami kereken száz forintot ér a következő vásárláskor. Ha pedig nincs még tárolónk, azzal is szolgálnak, illetve vászonzsákokat és környezetbarát, újra és újra felhasználható kozmetikai arctisztító korongot, kendőt is be tudunk szerezni.

Én a magam részéről egy szilárd samponnal, illetve a gyermekeimnek egy-egy fürdő bombával és ajakápolóval gazdagítottam az otthoni készletet, és ez csak a kezdet...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek