4 évnél régebbi cikk

Akik nem bírják a korai karácsonyi készülődést: Angliában már a húsvétra gyúrnak
Akik nem bírják a korai karácsonyi készülődést: Angliában már a húsvétra gyúrnak

Ha nem voltatok kibékülve azzal, hogy már október elején ellepték az áruházakat a karácsonyi mütyürkék, akkor van egy rossz hírem számotokra: még két hónapra vagyunk mindenki kedvenc ünnepétől, de az angliai édességgyártó cég, a Cadbury már bemutatta húsvéti kínálatát. Őrület!

Hogy kinek mi számít korai időpontnak az ünnepi készülődéshez, az igencsak szubjektív: ahány ember, annyiféle szokás. Ez eddig stimmt. De abban mindannyian egyetérthetünk, hogy október elején, amíg még bőven a vénasszonyok nyarának jótékony napsugarai simogatják az arcunkat, kissé indokolatlanok a különböző csillivilli díszekkel és vállalhatatlanul fehér karácsonyfákkal elárasztott bolti polcok.

Olyannyira meghökkentő, hogy amikor a fülembe jutott a különböző méretű és küllemű mikulásokkal való áruházi szemezgetés híre, azon nyomban utánajártam, hogy mi a helyzet a Székesfehérváron, és hát az első hírmondók olyan gyorsan és észrevétlenül szivárogtak be a városba, hogy időnk sem volt feldolgozni idő előtti létezésüket. De most komolyan: ti hogy érzitek magatokat, miközben rövidnadrágban flangáltok a karácsonyi gömbök és csecsebecsék között? Hát minimum kellemetlenül.

Mi is hasonló véleményen vagyunk:

És akkor jöhet is a feketeleves: a britek - mint mindig - ezúttal is megpróbálják túlszárnyalni a józan ész határait, és nem hogy karácsonyi kellékekkel, hanem mindjárt húsvéti csokikkal akarják kiszúrni a gyanútlan vásárlók szemét. Hogy mi? Csokinyúl októberben? Ezt így higgyétek el, ugyanis az angliai édességgyártó cég, a Cadbury a napokban robbantotta a bombát, miszerint közel hat hónappal a nyuszi eljövetele előtt már tojásos nassolnivalóval csábítja a népeket. 

Ha nem hiszitek, akkor járjatok utána, de mi is mutatunk néhány képet a kissé elsietett akcióról:

(Forrás: Cadbury)

 (Forrás: Cadbury)

(Forrás: Cadbury)

A húsvéti étkek megjelenéséről még pontos dátumot nem lehet tudni, annyi biztos, hogy első körben januárban engedik szabadjára az elvetemült csokis finomságokat: a kínálatban többek között akadnak kisebb és nagyobb, krémekkel töltött tojások is, nem beszélve a gondosan becsomagolt nyuszikról, amelyeket már a 2020-ban debütáló Nyúl Péter második felvonásával hirdetnek. Tehát se film, se húsvét, de a csokikkal már szemezhetnek a vevők. Ötletes. Végül is, sosem lehet elég korán kezdeni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek