4 évnél régebbi cikk

Még a bejglit sem emésztettük meg, de már megjelentek Fehérváron a húsvéti nyulak
·Vásárláshúsvét·Utolsó frissítés: undefined
Még a bejglit sem emésztettük meg, de már megjelentek Fehérváron a húsvéti nyulak
·Vásárláshúsvét·Utolsó frissítés: undefined

Alig ért véget a tavalyi évet elbúcsúztató, zsúfolt ünnepi időszak, és még a 2020 leírásával sem feltétlenül barátkoztunk még meg, de Székesfehérváron már csillivilli nyuszik és színes-szagos tojások terrorizálják a gyanútlan vásárlókat. Ha a korai karácsonyi készülődés kiakasztott, akkor a három hónappal húsvét előtti akcióról mit mondjak?

Nem egészen két hónapja volt, amikor nagy megbotránkozások közepette beszámoltam az október eleji mikulásrohamról, ahogy aprólékosan és gondosan kitervelve, ám annál indokolatlanabbul lepték el a szakállas figurák és a cirádás karácsonyfadíszek a székesfehérvári szupermarketek polcait. 

Akkor azt írtam: “... az emberek a korai vagy elhúzódó készülődéssel pont az igazi karácsonyi hangulatról maradnak le, és így persze, hogy mindenki arról panaszkodik decemberben, mennyire nem szállta meg a szeretet ünnepének szelleme. Egyszerű: esélyt sem adnak neki. Pedig, pedig. Én azt mondom, hogy mindent a maga idejében.”

Erre mibe botlottam az egyik fehérvári Facebook-csoportban a szilveszter utáni kóma végnapjaiban? Hát persze, hogy széles vigyorral pózoló húsvéti nyulakba!

Több se kellett nekem, már akkor elhatároztam, hogy ezt is szemügyre veszem, ám hagytam még pár napot, hátha az egész csak egy rossz álom, és így megspórolok magamnak egy újabb dühkitörést. De nem. A tejbetök nagyfülűek csak nem akartak odébb állni, így minden bátorságom összegyűjtve megközelítettem a fotók alapján könnyen felismerhető üzletet. 

És hát a látvány magáért beszél: meg sem próbálták leplezni feltett szándékukat, hogy már januárban (egyes infók szerint már decemberben) az orrunk alá dörgöljék a húsvéti ketyeréket, így rögtön ahogy beestem a boltba, az alábbi gyöngyszemekkel találkoztam.

Szépnek szép, és jónak jó, de hogy egy örök klasszikust idézzek: mi a babám füléért kell ez nekünk? Bevallom őszintén, hogy magam sem értem. A nagy karácsonyi vásárlókörutak alkalmával idén tavaly kicsit közelebb kerültem azokhoz, akik már októberben elkezdik beszerezni az ünnepi kütyüket, de azt, hogy három hónappal húsvét előtt vegyem meg a díszeket, senki nem fogja lenyomni a torkomon.

Többek között mert még egy istenes havazást sem kaptunk, és mert még a látóhatáron belül sincs az április, a Valentin-napról nem is beszélve. Lehet, hogy angolokkal akarják felvenni a versenyt, ugyanis ott szintén karácsony előtt kezdték forgalmazni a nyuszis csokikat, ki tudja?

Ja, amúgy ugyanott az üzletben, két fordulóval odébb szívhez szóló üzenetektől csöpögő rózsákat is találhattok. De sokadjára kérdem: azt is minek?

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek