4 évnél régebbi cikk

Csalók gyűjtöttek adományt a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal nevében
Csalók gyűjtöttek adományt a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal nevében

A Hivatal elhatárolódik minden ilyen tevékenységtől, és arra hívja fel a munkaadók és a lakosság figyelmét, hogy ne dőljenek be a csalóknak!

Az egyik fehérvári céget az elmúlt időszakban két alkalommal is felhívta egy kéregető, aki mindkét esetben azt állította, hogy a Polgármesteri Hivatal alkalmazottja. Először azt mondta, hogy a székesfehérvári mentőállomás számára gyűjtenek egy életmentő eszközök beszerzésére. A jóhiszemű vállalkozás 50.000 forintot fizetett ki egy értéklevélre. A második esetben a telefonáló a Városfejlesztési Kft. munkatársaként jelentkezett be. Azt mondta, hogy a Hivatal az Őrangyal 2004 Életmentő Alapítvánnyal összefogva szervez gyűjtést egy háromgyermekes családnak, amelynek leégett a háza. A korábban becsapott cég pontos bemutatkozást kért a hívótól, aki zavarba jött és letette a telefont. Részletes tájékoztatás ígért e-mailben, ami azóta sem érkezett meg a céghez.

A Polgármesteri Hivatal elítéli a hamis kéregetőket, akik azokat az adománygyűjtőket is rossz fényben tüntethetik fel, akik valós célokra, becsületesen kérik mások segítségét, hogy ők is segíthessenek a rászorulókon. A Hivatal nem gyűjt támogatásokat, és a jövőben sem szándékozik ilyen típusú karitatív tevékenységbe kezdeni. Továbbá arra hívja fel a lakosság és a városi vállalkozások, cégek figyelmét, hogy kezeljék körültekintéssel a hasonló eseteket, és ne dőljenek be a nevében kéregetőknek!
(forrás:ökk)

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek