4 évnél régebbi cikk

A Nagy Mikulás Kvíz: mennyire vagy képben a Nagyszakállúval?
A Nagy Mikulás Kvíz: mennyire vagy képben a Nagyszakállúval?

Már csak órák kérdése a várva várt Télapó eljövetele, amely számos gyereknek okoz felejthetetlen pillanatokat. Ha viszont nem bírjátok tovább a várakozást, akkor addig teszteljétek tudásotokat Mikulás-kvízünkkel, amely a nagy szakállút és születésének történetét helyezi a középpontba. Vigyázzatok, ha nagyon melléfognátok, akkor a Krampusztól kapott virgács lesz a jutalmatok. Szóval csak ügyesen!

A Mikulás várása világéletemben a legkedvesebb ünnepi időszakom volt. Igen, mind a mai napig. Persze mondhatjátok, hogy ott a karácsony, meg a Jézuska, de valamiért a nagy szakállú eljövetelét számomra sokkal nagyobb misztérium övezte. Így majd megőrültem, amikor a szobámban a kakaómat szürcsölve azt vártam, hogy mikor csönget az ajtónkon a Télapó, jelezve, telepakolta a csizmámat minden földi jóval. Valahogy így:

Aztán az más kérdés, hogy első körben mindig a Krampusz tette tiszteletét jó pár méretes virgács társaságában, de ettől függetlenül minden percét imádtam a mikulásozásnak.

Éppen ezért biztos vagyok benne, senkit nem kell noszogatni, hogy suvickolja fényesre a topánkáját, és megfelelő mennyiségű eledelt készítsen elő a Mikinek. Ám hogy még jobban belemerüljetek a csizmás ajándékozásba, összeállítottunk nektek egy pofás kvízt, amely a nagy öreg történetét helyezi előtérbe. Hajrá, hajrá! Aztán remélem tele lesz a surranótok!

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek