3 évnél régebbi cikk

Te felismered Székesfehérvár kapuit?
Te felismered Székesfehérvár kapuit?

A Székesfehérváron található igencsak dekoratív kapuk olyannyira a hétköznapjaink részeivé váltak, hogy a városban sétálva szinte már fel sem tűnnek, milyen különös műgonddal alkották meg őket. Pedig, pedig. Hogy kicsit felfrissítsem a memóriátokat, olyan kvízzel készültem nektek, amely próbára teszi kapuismereti tudásotokat - persze szigorúan Fehérváron belül. Hajrá, hajrá!

A napokban a Belvárosban mászkálva egyszer csak megakadt a szemem az egyik díszes vaskapun, majd azon tanakodtam, vajon hány ilyen alkotás mellett mentem el eddig úgy, hogy tudomást sem vettem a létezésétől? Valószínűleg igencsak hosszú lenne a lista.

Pedig aztán Fehérvár telis-tele van szebbnél-szebb bejárati kapukkal, csak a mai, rohanó világban egyre kevesebb idő jut arra, hogy alaposabban is felfedezzük környezetünket, így hajlamosak vagyunk elsiklani az apróbb részletek mellett.

Éppen ezért olyan kvízzel készültem nektek, amely a Belvárosba, azon belül is szemrevaló kapuk világába kalauzol el benneteket: felismeritek Fehérvár különböző kapuit?

 
Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek