4 évnél régebbi cikk

Ilyen volt 2019 az fmc.hu-n: június
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Ilyen volt 2019 az fmc.hu-n: június

Júniusban az elhízás legnagyobb fehérvári szakértőjét faggattuk ki arról, hogyan lehet egészségesen vigyázni a vonalainkra, és megemlékeztünk az egyik legfinomabb Fejér megyei kézműves sajt világsikeréről. Bemutattuk azt is, hogy készülnek az óriásbábok, és még sok más érdekességet.

június 4.
Bronzérmes lett a baracskai sajt!

Újabb Fejér megyei büszkeségről számolhattunk be nyár elején: a baracskai Csíz Sajtműhely sajtja bronzérmet nyert el a világ egyik legrangosabb sajtversenyén, a Mondial du Fromage-on, Franciaországban.

június 7.
Gyerekkortól legyen belső kényszer az aktív életmód!

Régen az idősek betegsége volt, ma egyre több az elhízott, magas vérnyomással, cukorproblémákkal küzdő gyerek, fiatal felnőtt. Dr. Reiber István lipidológust, obezitológust, a Fejér Megyei Szent György Kórház orvosigazgatóját kérdeztük arról, hogyan lehetne változtatni ezen.

június 13.
Így készülnek az új óriásbábok

Fehérvári Programszervező Kft. óriásbábkészítő táborában idén a fiatalok IV. Béla és lánya, Szent Margit alakját készítették el Majoros Gyula vezényletével.

június 18.
Harcosok léptek ringbe a koraszülöttekért

Jótékonysági MMA-, boksz-, kempo és K-1 mérkőzéseket rendeztek Székesfehérváron. A program bevételével a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház koraszülött osztályát támogatták a szervezők.

június 18.
Megjelent a Fehérvári Pixa új száma

Székesfehérvár egyik büszkesége, Tóth Dániel György, alias Pixa a ByeAlexszel készített közös nótájuk, az Apátok után ismételten nagyot robbantott: ezúttal a mulatós zenében nyomuló Rostás Szabikával állt össze, hogy megalkossák a Csórót.

június 27.
Az öt legjobb Székesfehérvári túra

Ismered Székesfehérvárt? Biztosan? Összegyűjtöttünk öt olyan fehérvári túrát, ahol tuti tudnak neked is újat mutatni, vagy éppen remek programot kínálni, ha vendéget vársz és fogalmad sincs, hol kezd a város bemutatását.

június 28.
Székesfehérvárról rajtol jövőre a Giro d'Italia egyik szakasza

A Giro d'Italia három szakaszát is Magyarországon rendezik jövőre, ebből az egyik Székesfehérvárról indul Nagykanizsa irányába. A világ egyik legnépszerűbb kerékpáros körversenyének harmadik etapja 2020. május 11-én (hétfő) rajtol Fehérvárról - tudtuk meg júniusban. 

június 28.
Negyven év után előkerültek a székesfehérvári püspöki könyvtárból ellopott ősnyomtatványok

Az eltűnt filozófiai, illetve erkölcsteológiai témájú kötetek mind a 15. század utolsó évtizedeiben készültek. Azóta sem derült ki, hogy miért pont ezeket lopták el, bár valószínűleg köze van hozzá annak, hogy kis méretűek, könnyen eltüntethetőek. Arra ennyi év távlatából már végképp nem számított senki, hogy valaha is újra visszakerüljenek Székesfehérvárra. Különösen nem ilyen jó állapotban.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek