4 évnél régebbi cikk

Te mikor öltöztél be utoljára? Családi farsangi programok Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Te mikor öltöztél be utoljára? Családi farsangi programok Fehérváron

A farsang nem csak a gyerekeké! Fehérváron felelevenítik a családi farsangi mulatozás hagyományait, úgyhogy a szülőknek is ideje elkezdeni gondolkodni, milyen jelmezt öltenének legszívesebben!

 A vasutas művházban és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban is régi hagyomány volt famíliák apraja-nagyja számára télbúcsúztató mulatságot rendezni. Ezt a vidám szokást elevenítik fel a jelenleg a Mártírok útján található VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban február 1-jén, szombaton 16 órától. " Az akkori gyerekek mára felnőttek, ma már az ő gyermekeik kezdeményezésére szeretnék ismét életre kelteni a közös, örömteli időtöltéseket." - írják a rendezvényre csalogató posztban. 

Vérbeli batyubált rendeznek, ahová a jelképes belépő mellett egy-egy tál sütemény, finomságot várnak az érkező családoktól. A tánc és a meglepetések mellett tombola is várja az érkezőket. 

 

A rendezvényre várják a jelmezben érkező gyerekeket és felnőtteket, házaspárokat és családokat egyaránt. A szervezők nagyon sok meglepetéssel készülnek, így érdemes lesz részt venni.

17 órától jelmezversenyt rendeznek a kicsiknek és a nagyoknak is, a győztesek jutalomban részesülnek.

A tombolasorsolás pedig 19 órától lesz, ahol értékes nyeremények – például belépők, könyvek – gazdagítják a szerencséseket. A családi farsang 21 óráig tart, 3 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Egy héttel később, a következő szombaton a NépmesePonton azokat a családokat várják, akik inkább egy délelőtti programra voksolnak. 

Február 8-án 10 és 12 óra között rendeznek farsangi családi mulatságot Gárdonyi Géza Művelődési Házban lévő helyszínen. 

Itt a résztvevőktől váltócipő használatát is kérik. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek