3 évnél régebbi cikk

Novemberben is színes programokkal készülnek a fehérvári művelődési házak
Novemberben is színes programokkal készülnek a fehérvári művelődési házak

Nincsen könnyű feladatuk járványhelyzetben a művelődési házaknak, ennek ellenére voltak, és lesznek is programok a fehérvári intézményekben. A hangsúly ezúttal is a kulturális élmények sokszínűségén, az adventi időszakon, és a közösségépítésen van.

Nincsen könnyű feladatuk járványhelyzetben a művelődési házaknak, ennek ellenére voltak és lesznek is programok a fehérvári intézményekben. A hangsúly ezúttal is a kulturális élmények sokszínűségén, az adventi időszakon és a közösségépítésen van.

A fehérvári művelődési intézmények minden hónap elején egyeztetik programjaikat, a cél pedig, hogy a helyi kultúrházak minél több érdeklődőt vonzzanak.

A helyzetnek és a helyi adottságoknak megfelelően szigorúbbak a részvételi szabályok, emellett az online közösségformáló kezdeményezések is nagyobb teret kapnak.

"Ott vagyunk a moziban, ott vagyunk a kultúrházakban és a várjuk a látogatókat, de emellett nagyon jó kezdeményezés, hogy a Fehérvár Programszervező Kft. elindította a Fehérvár Hero applikációt, ami egy online közösséget is teremt. Ide tudjuk becsempészni egyébként azoknak a művelődési házaknak a tevékenységét, amivel egyébként lehet, hogy most azért most pusztán félelemből, vagy egyszerűen csak kényelemből most nem választanának" - mondta Juhász Zsófia, a Székesfehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője.

Míg a Köfém Művelődési Központban meg tudják tartani a kreatív-, és a sportfoglalkozásokat is, addig a Vörösmarty Könyvtárban a szűkös közösségi terek miatt elsősorban az alapfunkciókat, vagyis a kölcsönzést tudják biztosítani.

A Szent István Művelődési Ház szerencsésebb helyzetben van, hiszen nagy tereinek köszönhetően a közösségi programokon megoldható a távolságtartás: "Októberre visszatekintve gyönyörű programkínálatunk volt, és még valóban nagy érdeklődésre is tartottak számot. Most november hónapban is tervezünk programokat. November 5-én lesz egy gitár koncertünk, a Köszönjük Magyarország! program keretében szervezzük - lévén, hogy nagy tereink vannak, tehát a távolságtartásra lehetőséget biztosít" - tudtuk meg Jakubek Ágnestől, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatójától.

Persze a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár sem maradhat ki a sorból, ahol az elkövetkezendő időszakban a természetet, az állatokat, az évszakokat állítja középpontba a Fekete István országos vándorkiállítása, melyet Titkos kalendárium címmel kedden nyitottak meg a nyilvánosság előtt.

Ez az első állomása a Móra Könyvkiadó interaktív tárlatának, amely sok-sok játékot rejt a gyerekek számára, idézetekkel, tablókkal, egyedi tárgyakkal kalauzolja az érdeklődőket az író páratlanul élvezetes világába, és kiadott írásműveinek jelentős részét is megtaláljuk a könyvtár polcain. 

Borítókép: Tar Károly
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek