7 hónapnál régebbi cikk

Idén nyáron is népszerű úti cél volt Székesfehérvár
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Idén nyáron is népszerű úti cél volt Székesfehérvár

Fehérvárnak olyan adottságai, kulturális és történelmi öröksége van, ami vonzza a látogatókat. Ez megmutatkozott a látogatói számokban is: A Tourinform Iroda augusztus végéig közel 60 programot szervezett összesen körülbelül 4500 résztvevővel.

Székesfehérvár idén nyáron is bővelkedett a programokban, többek között a Királyi Napok és a FEZEN fesztivál is népszerű volt az itt lakók és a vendégek között, akik természetesen a város nevezetességeit is megtekintették kirándulásaik során: F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, Székesfehérvár mindig népszerű úti cél volt, hiszen olyan adottságai, kulturális és történelmi öröksége van, ami vonzza a látogatókat, ez megmutatkozott a látogatói számokban is.

“Azt a következtetést vonjuk le, hogy a tavalyi nagyon erős évhez hasonlóan alakult idén a forgalom. Ez azt jelenti, hogy a Tourinform Irodában augusztus végéig 189 idegenvezetést bonyolítottunk le, közel 60 programot szerveztünk összesen körülbelül 4500 résztvevővel, ez nagyjából hasonlít a tavalyi évihez" - emelte ki F. Szegő Krisztina.

Hozzátette, a Sóstó Látogatóközpontban jelentősebb növekedést is mutatnak a számok, közel 190 programot bonyolítottak le a nyári szezonban, tehát a Sóstó nagyot ment idén is. Összességében elmondható, hogy az egy napon belüli látogatok száma hasonlóan alakult, mint tavaly, ami nagyon erős adat volt.

“A Tourinform Iroda betérőszámai is teljesen egészében 12 ezer fő körül alakultak a nyári hónapokban. A szállodai kapacitás kihasználásában jól alakult az év első fele, a nyár közepétől a belföldi vendégek visszaesését itt, Fehérváron is megéreztük, ugyanakkor a külföldiek részaránya jelentősebben nőtt az elmúlt évekhez képest" - számolt be F. Szegő Krisztina.

Székesfehérváron a legnépszerűbb nyári programok a sporthoz, illetve a kulturális rendezvények voltak, így a FEZEN és a Királyi Napok érdekelte a leginkább az embereket. Persze ősszel sem áll meg az élet, szeptemberben jön a Lecsófőző Vígasság, a Kulturális Örökség Napjai és a Sárkányhajó Fesztivál is, októberben pedig a halloweenhez kapcsoló programok fognak sok látogatót vonzani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek