7 hónapnál régebbi cikk

Kapcsolatteremtés és kultúra a Fehérvári Irodalmi Napokon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvári Irodalmi Napok
Kapcsolatteremtés és kultúra a Fehérvári Irodalmi Napokon

Koncertek, könyvbemutatók, gasztroélmények - a művészet és irodalom szerelmeseit is rengeteg csemegével várja szombat estig a Fehérvári Irodalmi Napok. A cél ezúttal is az, hogy a különféle irodalmi sorozatokat összefogják, és fesztivál keretében tárják az érdeklődők elé.

Kapcsolatteremtésre és a különböző kulturális színterek bemutatkozására nyújt lehetőséget idén is az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Fehérvári Irodalmi Napok. A nulladik napot követően a rendezvénysorozatot Pallag Zoltán, költő nyitotta meg csütörtökön, aki elmondta, a városban eddig is sikerrel zajlottak a különféle irodalmi sorozatok, a cél pedig az, hogy ezeket összefogják és fesztivál keretében tárják az irodalom kedvelői felé. 

A rendezvény megnyitóján az érdeklődők Závada Péter legújabb verseskötetével ismerkedhettek meg. A muréna mozgása című könyv különlegessége, hogy tudományos szövegek és versek keverékével találkozhat az olvasó.

„Van benne egy olyan ciklus, amelynek az a címe, hogy a gonoszság története, ez azt mutatja meg, hogy a történelem különféle pontjain az emberek mennyire gonoszak tudtak lenni egymással. Nem egy pozitív kicsengésű kötet, de megfogalmaz bizonyos aggályokat akár a mostani világ helyzetével is" -mondta a szerző.

Az irodalom és művészet szerelmesei pénteken megismerkedhetnek még Szálinger Balázs gyűjteményes verseskötetével, de lesz szombaton gasztrodélután, lemezbemutató és garázskoncert is. A részletes program a Fehérvári Irodalmi Napok közösségi oldalán olvasható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek