A fehérvári gyerekeket ismeretterjesztő és játékos programok várták: május 11. a Közlekedési Kultúra Napja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss-Dávid Renáta
A fehérvári gyerekeket ismeretterjesztő és játékos programok várták: május 11. a Közlekedési Kultúra Napja

A kicsik a közlekedésbiztonsággal ismerkedhettek: ismeretterjesztő, figyelemfelhívó eseményre várta a legkisebbeket az önkormányzat, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Vármegyei szervezete, valamint a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szervezésében a Németh László Általános Iskola előtt.

Május 11. a Közlekedési Kultúra Napja. A fehérvári gyerekek gyalogosként és autósként egyaránt a biztonságos és szabályos közlekedést gyakorolhatták, kipróbálták a szlalompályát, az okoszebrát, megismerkedtek a jelzőtáblákkal, azok jelentésével.

A játékos programokat a város a Székesfehérvári Rendőrkapitánysággal és a Közlekedéstudományi Egyesület vármegyei szervezetével karöltve szervezi meg hatodik éve a fehérvári ovisoknak és az alsós diákoknak, így edukálva a legkisebbeket.

Magyarország útjain mintegy 4,9 millió jármű közlekedik. Fejér Vármegye különösen frekventált a forgalom szempontjából - fogalmazott a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Vármegyei Területi Szervezetének elnöke.

Egész Fejér Vármegye az országos átlagot meghaladó forgalmat bonyolít le, az úthálózat viszonylag jelentős, csak itt Székesfehérváron több mint 300 kilométernyi úthálózat található - tette hozzá Molnár István.

Székesfehérvár az infrastruktúra fejlesztésével segíti a közlekedőket a gördülékenyebb, biztonságosabb közlekedés elérésében - fogalmazott a város alpolgármestere.

Mészáros Attila kiemelte: "Mi igyekszünk ehhez az infrastruktúrát biztosítani, az elmúlt években rengeteg kerékpárút épült, járdákat újítottunk és újítunk fel, gyalogátkelőhelyeket építünk, egyre több a biztonságosabb zebra a városban és ezt a célkitűzést egy fehérvári partnercéggel az idei évben is folytatjuk."

A Közlekedési Kultúra Napjának idei szlogenje és üzenete: "Legyünk társak a közlekedésben a közlekedésért úton, sínen, vízen, levegőben!" A szervezők célja pedig változatlan: a legkisebbek és rajtuk keresztül szüleik edukálása, a balesetek számának visszaszorítása, valamint a forgalmi szituációkban kialakult konfliktusok csökkentése.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek