4 évnél régebbi cikk

Tavasszal folytatódik Fehérváron a 10 millió Fa kezdeményezés
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/10 millió Fa - Székesfehérvár és környéke
Tavasszal folytatódik Fehérváron a 10 millió Fa kezdeményezés

Zöldebb megye, egészségesebb környezet, 10 millió fa – Székesfehérváron és környékén már tavaly elindult az országos faültetés. A jó hír az, hogy idén tavasszal tovább folytatódik az akció.

2019-ben összesen 178 fát sikerült elültetni a 10 millió Fa - Székesfehérvár és környéke szervezésében. A fehérvári akció az országos, 10 millió Fa kezdeményezéshez kapcsolódott, amely nem kisebb céllal jött létre, mint hogy országszerte tíz millió fát telepítsenek és gondozzanak, ezzel fókuszálva a klímaválság megfékezésre.

"Székesfehérváron és környékén tavaly 178 fát ültettünk el három különböző helyszínen: ennek nagy részét, majdnem 100 fát a Gorsium területén, 35-öt a Vásárhelyi lakótelep mellett, a maradékot pedig Úrhidán" - tájékoztatott Kecskés Tímea, a 10 millió Fa - Székesfehérvár és környékei csoport szervezője.

2020 tavaszán több tervet is szeretnének megvalósítani az akcióban résztvevők a zöldebb régióért: "Tavasszal inkább kevesebb, nagyobb méretű, látványosabb fát szeretnénk elültetni, majd ősszel nagyobb volumenben újra megismételni az akciót. A fákat valamilyen belvárosi helyszínre szeretnénk ültetni, ahova lehet, hogy a város is ültetne, de most közösségi forrásból, önkéntes munkaerővel lesz megoldva" - zárta Kecskés Tímea.

Március 14-én, szombaton a Sóstói Természetvédelmi Területen a fehérvári Városgondnokság kertészei és a 10 millió Fa akció önkéntesei tartanak előadást a faültetés kapcsán, amely magában foglalja majd, miért is fontos, hogy egyre zöldebbek legyen környezetünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek