5 hónapnál régebbi cikk

Fogyasztás szüneti nap - konferenciát tartott a Gaja Környezetvédő Egyesület
Fogyasztás szüneti nap - konferenciát tartott a Gaja Környezetvédő Egyesület

November 22-én fogyasztás szüneti napot tartanak világszerte, melynek célja a környezettudatos vásárlásra való figyelemfelhívás. Ennek kapcsán Zöldsuli névre hallgató konferenciát szervezett a Gaja Környezetvédő Egyesület a fenntarthatóbb életre való nevelés érdekében.

Több mint 80 diákot vártak szerdán délután a Hiemer-házba a Zöldsuli programra. A gyerekek és tanáraik olyan előadásokat hallgathattak meg, ami segíti őket abban, hogy a mindennapokban környezettudatosabban élhessenek.

"A Gaja egyesület a fenntarthatóságra nevelést tűzte ki célul, szeretnénk a gyerekeknek olyan ismereteket nyújtani, amelyekkel a saját életvezetésükön tudnak változtatni. Ez a fogyasztás szüneti nap, ez gyakorlatilag az egyik legfontosabb napok közé tartozik, hiszen a legtöbb környezeti problémának az oka a túlfogyasztás a vásárlásban, kőolajban, egyébben" - mondta el Vajgerné Bőhm Erika, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke.

Az eseményen Varga Gáborra, az egyesület volt elnökére is emlékeztek, aki augusztus 7-én hunyt el, és a városban nagy szerepe volt a különböző környezetvédő és faültetési programok szervezésében. A konferencián Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is részt vett, aki köszönetét fejezte ki megnyitó beszédében a Gaja Egyesületnek, hogy a munkájukkal segítik környezettudatos életmódra nevelni a fehérvári gyermekeket.

A program a Gaja Egyesület állandó pártfogói, Székesfehérvár önkormányzata és az Arconic támogatásával jöhetett létre. 

Borítókép: Ferenczy-Nagy Levente
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek