3 évnél régebbi cikk

Napi cuki: Soponya bevezető útjain gyermekrajzok hívják fel a figyelmet az állatok védelmére
·Zöldkörnyezetvédelem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Németh Gábor
Napi cuki: Soponya bevezető útjain gyermekrajzok hívják fel a figyelmet az állatok védelmére
·Zöldkörnyezetvédelem·Utolsó frissítés: undefined

Minden évben rengeteg állat esik áldozatul a közúti forgalomnak - Soponya, a település gazdag élővilágának védelmében különleges akcióba kezdett.

"Valójában nincs mellényük. Vigyázz rájuk!" - áll a figyelmeztetés Surapka Zalán, a soponyai Zichy János Általános Iskola 3. osztályos tanulójának rajzán. A soponyai önkormányzat az állatok világnapja alkalmából hirdetett különleges akciót, hogy az erre autózók figyelmét ráirányítsa az állatok védelmére.

"Kíváncsiak voltunk, hogy az általános iskolás korú gyermekek hogyan hívnák fel az erre autózók figyelmét, hogy lassabban haladjanak és figyeljenek az itt élő állatokra, hiszen Soponya és környezete vadakban nagyon gazdag. Az Aba felől Soponyára vezető út mellett pedig több tórendszer is található, ami gazdag élővilága békáknak, kígyóknak, teknősbékáknak. A településre bevezető négyből három út hosszú egyenes szakasszal fut be Soponyára, és ezeken a részeken a gyorshajtás elég gyakori. Úgy gondoltuk, ezek a rajzok gondolatébresztőek lehetnek az autósok számára" - mondta el Szűcs Norbert, Soponya polgármestere. 

A beérkezett 50 pályázatot még az iskolában előszűrték, és 14 pályaművet kapott meg az önkormányzat, és végül abból választották ki azt a négy rajzot, amelyek felkerültek táblákra a Soponyára bevezető utaknál. Így mostantól Surapka Zalán alkotása mellett Sárközi Benedek 4. osztályos, Halász Laura 6. osztályos és Fathi Omár 3. osztályos tanulók rajzai is figyelmeztetik az arra autózókat: nem egyedül vannak, figyeljenek oda az itt elő többi élőlényre is!  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek