4 évnél régebbi cikk

Retró busszal viszik házhoz a mesét Fejér megyében is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács V. Orsolya
Retró busszal viszik házhoz a mesét Fejér megyében is

Vásári komédiákat idéző gólyalábasok fogadták az érkező gyerekeket a Szabadművelődés Házában, a Házhoz visszük a mesét projektindító rendezvényén.

A március 6-i előadáson állami gondozott gyermekek és az Arany János EGYMI Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskolájának 50 tanulója, a zalagyömörői Tóth Kornél és két kisfiú a devecseri Fanni házból is a nézőtéren foglalt helyet. A mostani és a további rendezvények célja, hogy minden gyermekhez egyformán eljusson a mesék varázslatos világa, és a fantázia szabad szárnyalásából eredő örök emlékek.

A kezdeményezés elindítója Iváncsics Zsolt sportoló, aki Szabados Melinda meseíróval és a Hahota Gyermekszínházzal közösen valósította meg az ötletet. Hogy még színesebbé tegyék az eseményeket, egy 1960-ban készült régi Ikarus busszal röpítik el a gyermekeket a mese világába.

" A kezdeményezés célja, hogy minden kisgyermek Magyarországon - éljen az ország bármely szegletében -, átélhesse ezt a csodálatos érzést, és a csodálatos mesék világát. Ez a kis csapat, akik mi így összeálltunk, szeretnénk hozzájuk eljuttatni a mesét, azt a legszebb érzést, ahogy elővarázsoljuk mindenkiből a gyermeki énjét, legyen akár felnőtt, akár öreg, akár éppen gyermek" - foglalta össze Iváncsics Zsolt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek