4 évnél régebbi cikk

Bezárnak a magyar iskolák március 16-tól - ne a nagyszülőkre bízzuk a gyereket!
Bezárnak a magyar iskolák március 16-tól - ne a nagyszülőkre bízzuk a gyereket!

Tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe a magyar iskolákban március 16-án, hétfőtől. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken este.

Március 13-án, pénteken este valamennyi parlamenti párt frakciója egybehangzóan az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást a koronavírus terjedése miatt a hétpárti megbeszélésen. Ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte újságírókkal. 

Miután ezt a véleményt tolmácsolták a kormány felé, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken este hivatalos Facebook-oldalán jelentette be: március 16-tól kezdve új oktatási munkarend lép életbe, az úgynevezett tantermen kívüli digitális munkarend.

A tanulók nem látogathatják az iskolát, digitális eszközökkel kell tanítaniuk a pedagógusoknak, lehetőségeiktől függően otthonukból vagy az iskolából. Olyan tanítási módok alkalmazásával, melyek a személyes találkozást nem igénylik. Mindehhez az oktatási államtitkártól módszertani ajánlásokat kapnak. A miniszterelnök hozzátette: ha kell, kis csoportos gyermekmegőrzést biztosítanak, de aki teheti, oldja meg a gyermeke felügyeletét.

Külön kérésként fogalmazta meg: a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, mert ők a koronavírus által legveszélyeztetettebb korosztály.

A teljes videót itt nézheted meg: 

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek