3 évnél régebbi cikk

Új gimnáziumi oktatás indul Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Új gimnáziumi oktatás indul Székesfehérváron

Néhány éven belül már az óvodáskortól egészen a felnőtt korig terjedő lelki és szellemi nevelést folytathat a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda, ugyanis az intézmény hamarosan gimnáziumi oktatással bővíti kínálatát.

Az oktatási területen történő bővítésről Spányi Antal megyés püspök, az intézmény fenntartója határozott, ennek értelmében gimnáziumi oktatással bővül a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda. A döntés a korábban már több alkalommal és fórumon is megfogalmazott szülői kéréseket is figyelembe véve született meg, de ennek egészen mostanáig nem tudtak eleget tenni.

„Van tapasztalatunk a gimnáziumok világában, és van tapasztalatunk arról, hogy hogyan kell és hogyan lehet egy általános iskolát bővíteni négyosztályos gimnáziummal. Örömmel, bizakodással vágunk neki ennek az útnak” - mondta el Spányi Antal megyés püspök.

A gimnáziumi oktatás bevezetéséhez infrastrukturális bővítésre is szükség volt. A két éve zajló, őszre befejeződő építkezés és korszerűsítés, a kormányzat 1,6 milliárd forintos támogatásával és fenntartói hozzájárulással valósul meg.

„A fő funkciók, a közösségi tér és az udvarok megmaradnak, hiszen nem veszítettünk el szabad teret. Sőt olyan terekkel, olyan funkcionális terekkel bővültünk, amelyekben új pedagógiai tevékenységet tudunk folytatni. Ezek mind megvalósultak, közben pedig a régebbi részek is korszerűsödtek. Az iskola, az intézmény most nyerte el igazi, oktatási formáját. Távlatában és részleteiben is megfelel egy oktatási intézménynek óvodától érettségiig” - emelte ki Csák Lajos, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Az egyházmegye segíti a gimnáziumi oktatás kialakítását, amelynek két fő pillérét az idegennyelv és informatika emelt szintű tanítása adja majd. Az iskola célja, hogy egy belső átvételi és külső felvételi rendszer megalkotása mellett az, hogy a következő tanévben megfeleljen a középiskolai felvételi körülményeknek, hogy a 2022/2023-as tanévben el tudják indítani az első középiskolai osztályt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek