3 évnél régebbi cikk

Meglett a fehérvári erkélyről ellopott bicikli
Meglett a fehérvári erkélyről ellopott bicikli

Még aznap, egy kalauz segítségével találták meg a Balatonnál a több százezer forintos kerékpárt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói a Balatonalmádi Rendőrkapitányág munkatársaival együttműködve fogták el azt a férfit, aki Székesfehérvárról, egy erkélyről lopott el egy több százezer forintot érő kerékpárt.

A rendőrök a szlovák állampolgárt őrizetbe vették, a tulajdonosnak pedig még aznap visszaszolgáltatták a járművét.

Székesfehérváron, a Deák Ferenc utca egyik erkélyéről loptak el egy nagy értékű kétkerekűt 2020. június elsején reggelre.

Az előző este még a megszokott helyen volt a jármű, másnap korán reggel azonban a felesége amikor munkába indult, egy fa pallót észlelt a ház oldalának támasztva, a kerékpárt pedig nem látta az erkélyen.

A nő azonnal felhívta a férjét, aki értesítette a rendőrséget. Ezzel egyidőben a tulajdonos egy internetes közösségi oldalra is töltött fel képet a keresett tárgyról.

A bejegyzést többen megosztották, így jutott el az információ egy jegyvizsgálóhoz, aki aznap a Tapolca – Székesfehérvár között közlekedő vasútvonalon teljesített szolgálatot.

Az ellenőr Balatonalmádi vasútállomáson lett figyelmes egy férfira, aki olyan kerékpárral száll fel a szerelvényre, amelyet korábban a bejegyzésben látott. A gyanús személyről és a nála lévő bringáról képeket készített, amit elküldött a sértettnek, aki miután felismerte a tulajdonát, értesítette a nyomozókat a fejleményekről.

A megyeszékhely rendőrei nyomban felvették a kapcsolatot a balatonalmádi kollégáikkal, akik ennek eredményeként néhány óra leforgása alatt, a balatonfűzfői állomás környékén megtalálták az ellopott kerékpárt, és elfogták a biciklitolvajt.

Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek