3 évnél régebbi cikk

Fehérvári és online programok a hétvégére: kertmozi a Belvárosban, Gárdonyi Levendulaszedés, Pixa és Múzeumok Éjszakája online
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Barátság Mozi
Fehérvári és online programok a hétvégére: kertmozi a Belvárosban, Gárdonyi Levendulaszedés, Pixa és Múzeumok Éjszakája online

Hosszú idő után végre az első olyan hétvégénk jöhet, amely során a napsütésé lesz a főszerep és nem kell amiatt aggódnunk, hogy mikor szakad le indokolatlanul az ég. Ennek örömére ezúttal is számos fehérvári és környéki programmal készültünk nektek: többek között beülhettek Fehérvár első kertmozijára, gyönyörködhettek a gárdonyi levendulamezőkben, körbenézhettek a MOL Aréna Sóstóban, vagy bulizhattok egy nagyot Pixa bácsi első karantén utáni buliján.

Sport: Stadiontúra
Mikor?: Június 26., péntek 16:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

A megújult Stadiontúra során a Sóstó Látogatóközpont szakvezetői segítségével betekinthettek a klub életébe, megtudhatjátok hogyan működik a Stadion a mindennapokban, felfedezhetitek a komplexumot és a hozzá tartozó lehetőségeket, érdekességeket, illetve megismerhetitek a szurkolók elől elzárt, kevésbé ismert helyszíneket is. A túra végeztével pedig megtekinthetitek a Vidi Múzeumot is, ahol a klub múltja is feltárul előttetek.

Találkozóhelyként a Sóstó Látogatóközpontot jelölték ki, a programon való részvételhez pedig regisztráció szükséges: a sosto@szekesfehervar.hu e-mail-címen, vagy a +36 22 202 373, +36 70 6699 010 telefonszámokon tudtok jelentkezni.

 

Kultúra: VIII. Emlékparki Nyár
Mikor?: Június 26., péntek 18:00
Hol?: Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely

Az Emlékparki Nyár a pákozdi Katonai Emlékpark hagyományos kulturális összművészeti programsorozata, melyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg. A 2020-as évadot a Military Girls szabadtéri koncertje nyitja június 26-án , pénteken 18.00 órakor a KEMPP színpadán. A rendezvényre ingyenes a belépés.

A programsorozat július 17-én kiállításmegnyitóval és koncerttel, majd július 31-én és augusztus 7-én folytatódik.

 

 

Színház: Élmény@Otthon - Lear király
Mikor?: Június 26., péntek 19:00
Hol?: Vörösmarty Színház Facebook-oldalán

A Lear király című előadás online vetítésével folytatódik a Vörösmarty Színház Élmény@Otthon-sorozata: egy keménykötésű, dühöngő aggastyánról szól a darab. Még tótágast is tudna állni ez az ember, ha akarna! Fékeveszett, elvakult indulatosságát a pogány római s a középkori keresztény bölcselet s az újfajta reneszánsz nevelés egyaránt fő bűnnek tartotta.

Lear és tükörképe, Gloucester gróf, a két hiú öreg belerohan a hízelgők csapdájába, vak haragjában mind a kettő az érdemteleneket jutalmazza, Lear a két elfajzott lányát, Gloucester a fattyúját, Edmundot, s az érdemet bünteti, Lear a legkisebb lányát s Kent grófot, Gloucester a törvényes örökösét, Edgart. Rosszul adakozik a két ember, s képzelt sérelmeken áll bosszút. Irtózatos a fizetség.

 

Mozi: Kertmozi a Belvárosban
Mikor?: Június 26., péntek 20:30
Hol?: Városháza díszudvarában

Pénteken tartja első vetítését a város kertmozija: a filmek kedvelői az Emma című magyarul beszélő angol vígdrámát láthatják a szabadtéri vetítésen.

A város művészmozija két évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra - a Kortárs Művészeti Fesztivál égisze alatt, a Zichy ligetben tartott vetítések olyan óriási sikert arattak, hogy nem lehetett kétséges a folytatás.

A Barátság mozi idén több helyszínen tervez kertmozit, az első a Városháza díszudvarában lesz. A nemrég tartott próbavetítés során kiderült, hogy itt több mint százan tudnak mozizni. A további, ennél nagyobb helyszíneket folyamatosan mérik fel a mozi munkatársai, akik az időjárás függvényében egészen októberig szeretnék működtetni a kertmozikat, amelyekben ingyenes és belépődíjas vetítések egyaránt lesznek.

 

Levendula: Gárdonyi Levendulaszedés
Mikor: Június 28-július 5.
Hol?: Gárdonyi Levendula Kézműves Műhely

A levendulás kert Gárdony belterületén található, a központhoz közel, ahol hatszáz tő francia levendulában (idén lesz négy éves az ültetvény) gyönyörködhetnek a kíváncsiskodók. Mivel a gárdonyi levendulás magánkertként üzemel, a belépés előzetes jelentkezés alapján működik, limitált vendégszámmal.

A helyszínen - helyi kézművesek által, újrahasznosított anyagokból készített - szedőzsákokat és kosarakat is vásárolhattok, amikbe aztán bátran szedhetitek a lila növényeket. Ezen kívül vásárolhattok a kézműves műhely termékeiből (levendulazsákocskák is készülnek az alkalomra), fotózkodhattok a szőregi rózsák és a levendulák közt, nem beszélve arról, hogy a helyszínen levendulás limonádét és süteményt is kóstolhattok.

További információkat az előzetes jelentkezésről és a szabad helyekről ide kattintva találhattok.

 

Kiállítás: Múzeumok Éjszakája online
Mikor?: Június 27., szombat 17:00
Hol?: Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalán

Idén kicsit máshogy, de lesz Múzeumok Éjszakája! Aki azt gondolta, hogy a világjárvány útjába állhat a múzeumok szerelmesei számára legkedvencebb éves programnak, az pozitívan csalódhat: ha nem is úgy, mint máskor, de lesz Múzeumok Éjszakája 2020-ban is, mégpedig online formában!

Mostantól kezdve érdemes egyre többet és többet figyelni a Múzeumok Éjszakája közösségi oldalait (Facebook és Instagram), ahol igazi csemegékkel várnak minden érdeklődőt. Kisfilmek, érdekes posztok, és még egy játék is érkezik – természetesen nyereménnyel együtt.

 

Buli: Pixa bácsi Mulatója! - A nagy karantén After!
Mikor?: Június 27., szombat 22:00
Hol?: Fezen Klub

Most, hogy már a beltéri szórakozóhelyeken is mehet az őrület, természetesen a fehérvári fenegyerek, Pixa sem maradhat ki a szórásból, így a hétvégére tető alá hozzá a karantén utáni első buliját, amellyel garantáltan felpezsdíti az éjszakai életet. A DJ/producer nemrég három új számmal lepte meg a rajongóit (Portoriko, Isztambul és Babám - utóbbi kettőben Horváth Tamással együttműködve), így biztos vagyok benne, hogy egy felejthetetlen parádéban lesz részetek.

Jó, jó, de mi is vár rátok Pixa bácsi Mulatóján? "A legtáncolhatóbb muzsikák, hegedűszólamok, szintetizátor-dallamok, báró-hangulat és tánc reggelig. Olyat mulatunk, szív leszakad!"

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek