3 évnél régebbi cikk

Okostelefonnal a strandon - tippek, tanácsok nyárra
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
Okostelefonnal a strandon - tippek, tanácsok nyárra
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

Így nyár idején nem olyan érdekes a cím. Azonban ha kicsit mögé nézünk a dolognak, és jobban elgondolkodunk, akkor azért van ebben a felvetésben némi társadalmi összkép és némi kacérkodás a sorssal.

Napjaink egyik  bölcsessége is lehetne, hogy amit nem fotóztál le az meg sem történt. Ez igaz az éttermi vacsorától kezdve, a hétvégi kiránduláson át egészen a gyermek első lépéséig. Persze a valóság azt támasztja alá, hogy a fentiek csak akkor lépnek a valóság mezejére, ha meg is osztjuk azokat a közösségi oldalakon.  Nem órákkal később, hanem azonnal.

Gondolataim nyilván ironikusak, mellyel messze nem szeretnék általánosítani. Azonban a hétvégén végig sétálva a balatoni strandok egyikén egyértelműen kijelenthető, hogy okostelefonunkat messze nem csak az illemhelyre visszük magunkkal.

Tudom, hozzánk nőtt, nagyon. Nehéz nélküle létezni. Én is írtam már róla, hogy még a nyaralás alatt is tud hasznos lenni. De végignézve a strandon…

Minden második ember belefeledkezve az okostelefonba ült a törölközőn. Volt aki egyértelműen pörgette az Instát, volt, aki Facebookozott, volt aki pedig önfeledten pózolva szelfizett, miközben a másik kezéből lökte ki a lángost.

Az emberi kapcsolatok személyessége itt is teljesen az online térbe veszett. De ha már ez is így van, próbáljunk meg vigyázni telefonunkra.

Egy okostelefon komoly értéket is képviselhet, a rajta található érzékeny adatokról már nem is beszélve.

A strandon ülve is biztonságban

A telefonlopás napjainkban mindennapos a strandokon. Mivel nagy a tömeg és általában szemtanú sincs, szinte teljesen esélytelen, hogy megtaláljuk a tolvajt. Ha nem szeretnénk egész nap a pléden ücsörögve őrizni az okostelefonunkat, akkor érdemes a következő tippeken elgondolkodni…

Ne a törölközőn ülve, jól láthatóan használjuk telefonunkat!

Na, nem mintha szégyellni kéne a telefont, de jobb ha nem villogunk a nyilvánosság előtt azzal, hogy nálunk van. Könnyen kifigyelhetik, mint ahogy azt is, hogy hova tettük.

Aztán ha elmentünk fürdeni, akkor a balatoni, törölközővel letakarós “széfből” már csak az nem veszi el, aki nem akarja.

Jobb, ha akkor vesszük magunkhoz, amikor elmegyünk egy korsó sörért vagy üdítőért és közben elégítjük ki online éhségünket. Így nem olyan feltűnő, hogy melyik plédes széfben tartjuk a telefont.

Ha vagyunk olyan jóban magunkkal, akkor beszéljük meg, hogy inkább ne is vigyük ki a strandra a telefont. Hagyjuk az autóban, persze ne a tűző napon, mert a telefon sem szereti a hőséget és nem tesz neki jót ha túlmelegszik. Esetleg jó ötlet lehet, hogy az egyre több balatoni strandon is elérhető - akár töltővel is felszerelt - széfben hagyjuk a telefont, míg mi fürdőzünk.

Sokan nem gondolunk bele, de a homokos strand, mely napjainkban már a Balatonon is hódit, további veszélyeket is hordozhat kütyüink számára. A homok apró szemcséi könnyen beférkőzhetnek a telefonok legapróbb réseibe is. Képesek akár a töltőcsatlakozóban is megülni, de akár a tokban tartott készüléken is képesek szemmel is látható apró karcokat ejteni (Fotó: pexels.com)

Ha nem magától Trumptól vagy Putyintól várunk hívást, akkor inkább lenémítva vigyük magunkkal a telefont. Persze benne van a pakliban, hogy egy-két hívást csak később veszünk észre, de nem is lesz oly feltűnő a telefonunk, hogy esetleg a rossz szándékúak is kiszúrják azt. A hangosan kalimpáló telefon csak felesleges figyelmet generál, mely az esetleges tolvajoknak kedvezhet.

A telefon nem szereti a Balatont

És a végére még egy utolsó tipp.

A telefon, akárcsak a többi elektronikus kütyünk nem szereti a vizet.

Még akkor sem feltétlen, ha a gyártó azt állítja, hogy a készülék vízálló. A vízállóságnak is vannak különböző, szabvány szerinti kategóriái. A vízállóság lehet csak csepp vagy fröccsenő víz elleni védelem. És azt is jó tudni, hogy a gyártók ezt messze nem strandi körülmények között tesztelik. Tehát a Balaton közepén készülő menő szelfinek lehetnek komoly kellemetlenségei is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek