3 évnél régebbi cikk

Szabadnapos fehérvári mentős segített a lányon, aki most a Facebookon keresi megmentőjét
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
Szabadnapos fehérvári mentős segített a lányon, aki most a Facebookon keresi megmentőjét

Bajbajutott biciklisen segített a szolgálaton kívüli egyenruhás a Balaton partján. A bringás most közösségi oldalán keresi megmentőjét.

Mi szebb annál, mint vasárnap délután a napsütésben egy jó strandolásból hazatekerni a Balaton parton? Így gondolta Csákberényi-Nagy Erzsébet is egészen addig, amíg egy hatalmasat nem borult a biciklijével.

Erzsébet családjával Balatonkenesén nyaralt, a strandról a Parti sétányon indultak haza, amikor hirtelen besűrűsödött a forgalom az egyirányú utcában.

"Én már évek óta nem bringáztam és tényleg sokan lettek, amikor mentünk haza. Kocsik, gyerekek, baráti társaság...Próbáltam kikerülni őket, és ekkor elestem." - idézte fel Erzsébet.

A lány kiterült az aszfalton, de a szerencse nem hagyta el teljesen.

Egy fehérvári mentős is szemtanúja volt az esetnek. Bár az egyenruhája nem volt rajta, nem hezitált, segített. Mint kiderült, vasárnap reggel adta le a szolgálatot, és csak leugrott strandolni.

Amíg a mentőautó oda nem ért, ellátta a sérültet. Erzsébet tényleg nagyot esett, a könyökét lezúzta, a mellkasát is megnyomta a kormány. A segítőkész mentős kitisztította és bekötözte a sebeket, és átadta a pórul járt biciklist a szolgálatot teljesítő kollégáknak, akik bevitték a veszprémi kórházba. Itt kiderült, hogy szerencsére sem a könyöke, sem a bordái nem törtek el.

A lány most - az eset után - közösségi oldalán keresi a megmentőt, hogy személyesen köszönetet mondjon neki, ugyanis a helyszínen nem volt erre alkalma.

A posztot rengetegen megosztották, és többen fejezték ki együttérzésüket, vagy kívántak jobbulást. Erzsébet megnyugtatott mindenkit, törés nincs, az esésre már csak a fájdalom emlékezteti, de az úgyis elmúlik néhány nap alatt.

Érdekesség, hogy a szolgálaton kívüli mentő Fehérváron dolgozik, Erzsébet pedig a közeli Sárkeresztesen nőtt fel, de évekig itt járt iskolába és itt is dolgozott. Néhány éve hagyta csak el Fejér megyét, hogy Budapesten próbáljon szerencsét. Az biztos, hogy biciklire mostanában nem fog ülni, egyelőre otthon heveri ki a sérüléseit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek